HSK'nin Bazi Il Ve Mahkemelerin Yargi Çevrelerinin Belirlenmesine Iliskin Karari Resmi Gazete'de Yayimlandi

Hakimler ve Savcilar Kurulunca (HSK), bazi illerin bölge idare ve vergi mahkemeleri ile asliye ticaret mahkemelerinin yargi çevrelerinin belirlenmesine iliskin karari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Resmi Gazete'de yayimlanan HSK Genel Kurulu kararina göre, Bursa, Sakarya, Bilecik ve Yalova bölge idare mahkemesi yönünden Istanbul Bölge Idare Mahkemesi yargi alanindan çikarilarak Bursa Bölge Idare Mahkemesi yargi alanina baglandi. Eskisehir de bölge idare mahkemesi yönünden Ankara Bölge Idare Mahkemesi yargi alanindan çikarilarak Bursa'ya baglandi.

Çanakkale, Balikesir ve Kütahya da bölge idare mahkemesi yönünden Izmir yargi alanindan çikarilarak Bursa'ya baglandi.

Kütahya, vergi idare mahkemesi yönünden ise Manisa Vergi Mahkemesi yargi alanindan çikartilarak Eskisehir Vergi Mahkemesi yargi alanina baglandi.

Ayrica yeni kurulan ve mevcut bulunan asliye ticaret mahkemelerinin yargi çevrelerinin belirlenmesine iliskin HSK Genel Kurulu karari da Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, yeni kurulan Alanya, Aydin, Balikesir, Diyarbakir, Manisa, Mugla, Sakarya ve Tekirdag asliye ticaret mahkemeleri ile mevcut bulunan Adana, Ankara, Ankara Bati, Antalya, Bakirköy, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Gebze, Iskenderun, Istanbul, Istanbul Anadolu, Izmir, Karsiyaka, Kayseri, Kocaeli, Konya, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon asliye ticaret mahkemelerinin yargi çevreleri belirlendi.

HSK'nin söz konusu kararlari, 1 Eylül'den itibaren uygulanmaya baslanacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile