Hsyk 2010 Yaz Kararnamesi

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Şimdi kararnamede asıl olan, bütün olarak çıkması, ancak bulunduğumuz mevsim ve uzun süreden beri bekleniyor olması nedeniyle arkadaşlarımıza yönelik mağduriyete sebebiyet verilmemesi amacıyla, tamamlanan kısımları yayınlamayı uygun gördük

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Şimdi kararnamede asıl olan, bütün olarak çıkması, ancak bulunduğumuz mevsim ve uzun süreden beri bekleniyor olması nedeniyle arkadaşlarımıza yönelik mağduriyete sebebiyet verilmemesi amacıyla, tamamlanan kısımları yayınlamayı uygun gördük. Yarından itibaren de kalan kısmı görüşeceğiz" dedi.
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, unvansız bin 274 hakim ve savcının atamasının yapıldığını, yarından itibaren de unvanlıların atanması için çalışacaklarını bildirdi. Dikmen Hakimevi'nden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özbek, unvansız bin 274 hakim ve savcının atamalarına ilişkin açıklamayı HSYK'nın internet sitesinde kısa süre içinde yayınlayacaklarını bildirdi.
Unvanlılar dışında olan hakim ve savcıların atamalarını yaptıklarını, kendilerine hayırlı olsun dileklerini ileten Özbek, "Memleketimize de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Bir gazetecinin "kararname bir bütün olarak çıkacak demiştiniz neden kısmi çıktı?" sorusu üzerine Özbek, "Şimdi kararnamede asıl olan, bütün olarak çıkması ancak bulunduğumuz mevsim ve uzun süreden beri bekleniyor olması nedeniyle arkadaşlarımıza yönelik mağduriyete sebebiyet verilmemesi amacıyla, tamamlanan kısımları yayınlamayı uygun gördük. Yarından itibaren de kalan kısmı görüşeceğiz" dedi.
Unvanlı hakim ve savcıların atamasına ilişkin bir anlaşmazlığın olup olmadığının sorulması üzerine de Özbek, "Asıl olan anlaşmazlık olmamasıydı. Olmamasına da gayret ediyoruz" diye konuştu.
Böyle bir anlaşmazlığın olup olmadığı sorusuna ise Özbek, bir anlaşmazlığın olmadığını kaydetti. Devam etmekte olan bir çalışma olması nedeniyle kararnamenin içeriğine ilişkin daha fazla bilgi veremeyeceğini belirten Özbek, "Arkadaşlarımızın olumsuz etkilenmesini istemeyiz. Tedirgin olabilirler. O sebeple, başka bir diyeceğim yok" dedi.
HSYK Başkanvekili Kadir Özbek açıklamasının ardından tekrar Hakimevi'ne döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile