'Hububat ve Bakliyatımızı Tüm Dünyayla Tanıştıracağız”

'Hububat ve Bakliyatımızı Tüm Dünyayla Tanıştıracağız”

Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurul toplantısı Şahin Batallı başkanlığında Gaziantep’te gerçekleştirildi.


Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı, “2023 ihracat hedeflerimiz doğrultusunda ihracatçılarımızla birlikte, dünyanın her yerinde yeni pazar arayışları içerisine girerek tanıtımla ilgili yeni stratejiler geliştiriyoruz” dedi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin (GAİB) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İstanbul, İzmir, Ankara ve İçel illerinden gelen sektör temsilcileri ve çok sayıda ihracatçı katıldı.

2014 yılı ihracat rakamlarının değerlendirildiği ve sektörde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, ayrıca ihracatı artırmaya yönelik geliştirilen yeni stratejiler üzerinde fikir alış-verişinde bulunuldu. Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Toplantısı Başkanı Şahin Batallı, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşılmasında Hububat ve Bakliyat ihracatının büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen hububat ve bakliyat ürünlerinin Türkiye’nin en değerli tarım ürünleri arasında yer aldığını belirten Batallı, bu ürünlerin dış pazarlara da hakim olabilmesi için son yıllarda ciddi bir tanıtım ve markalaşma atağına geçtiklerini ifade etti

Dünyanın 146 farklı ülkesine hububat ve bakliyat ihracatı gerçekleştirdiklerini kaydeden Batallı, “Dış piyasalarda söz sahibi olmak istiyorsak, ihracatı arttırmanın yanı sıra var olan ürün kalitemizi ve marka değerimizi de beraberinde korumalıyız. Tanıtım çalışmalarımızı arttırarak dünyada ürünlerimizi ihraç etmediğimiz kara parçası bırakmak istemiyoruz. İleri ki zamanlarda bu bağlamda hazırlanan çeşitli stratejik projelerimizi tek tek hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, dahilde işleme rejimi kapsamında un ve glikoz ile ilgili fire oranları, GDO analizlerinde karışma ve bulaşma ile şekerli mamuller ve makarna ihracatında yaşanan sorunlar ele alınarak çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

GAİB’in ev sahipliğinde düzenlen toplantıya, Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı’nın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Zekeriya Mete, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, MBTG Başkanı Surur Aydın, Üyeler, Mesut Acar, Murat Unat (GAİB), Erhan Soytürk (İİB), Yaşar Serpi (KİB), Kazım Taycı (İİB), Şerafettin Memiş (AKİB), Ömer Abdullah Özdemir (AKİB) Uğur Durukan (OAİB), Nihat Uysallı (OAİB), Haluk Tezcan (EİB), GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş ve Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Kutlu katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile