HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu'ndan 'Seçim Baraji' Degerlendirmesi Açiklamasi

'Cumhurbaskani Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajinin olmasini gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Baraj tamamen sifirlanmalidir. HÜDA PAR'in seçim barajiyla ilgili görüsü budur'

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, "Cumhurbaskani Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajinin olmasini gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Baraj tamamen sifirlanmalidir. HÜDA PAR'in seçim barajiyla ilgili görüsü budur." dedi.

Batman'in Gercüs ilçesine bagli Kayapinar Belediyesini ziyaret eden Yapicioglu, HÜDA PAR'li Belediye Baskani Samir Özhan ile görüstü.

Belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelen Yapicioglu, belde esnafini da ziyaret etti. Yapicioglu, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, kit imkanlara ragmen beldede güzel hizmetler yapildigini söyledi.

Yapicioglu, seçim barajina iliskin söyle konustu:

"Cumhurbaskani Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra herhangi bir oranda seçim barajinin olmasini gerektirecek herhangi bir neden yoktur. Neden yoktur? Temsilde adalet, yönetimde istikrara feda ediliyordu ama Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nde zaten bir tek kisi cumhurbaskani seçilir ve bu cumhurbaskaninin seçilmek için yüzde 50'den fazla oy almasina ihtiyaç vardi. Birinci turda olmazsa mutlaka ikinci turda adaylardan bir tanesi bu oyu alir ve cumhurbaskani seçilecektir. Yani hükümetin seçilememesi veya hükümetin olusturulamamasi gibi bir risk yoktur. Yani yönetimde istikrar garanti altindadir. Öyleyse artik temsilde adalet feda edilmemelidir. Öncesinden de feda edilmesi zaten dogru degildi ama bu sartlarda hiç degildir. Baraj tamamen sifirlanmalidir. HÜDA PAR'in seçim barajiyla ilgili görüsü budur."

Yapicioglu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi vatandaslari asi olmaya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile