HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, 11 Maddelik Gazze Beyannamesini Kamuoyuyla Paylasti

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, 11 Maddelik Gazze Beyannamesini Kamuoyuyla Paylasti

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, Israil’in 146 gündür yaptigi soykirima karsi, partililer ve kanaat önderleri ile hazirladiklari 11 maddelik Gazze Beyannamesini açikladi.

7 Ekim’den bu yana Israil’in Filistin’e karsi yaptigi soykirimin sona ermesi için Hür Dava Partisi - HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu ve parti yöneticileri hazirlamis olduklari Gazze Beyannamesini basin mensuplarina tanitti.

Fatih’te bir otelde düzenlenen toplantida basin mensuplarina açiklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, “Gerçekten 146 gündür, Aksa Tufaninin basladigi 7 Ekim’den bu yana ilk günlerde neredeyse bütün dünyanin gündemi tüm televizyonlarin canli yayinlarin Mescid-i Aksa ismiyle tufan sonrasi Siyonist isgal güçlerinin yapmis olduklari katliamlar, ortay koyduklari vahsetler konusulup durdu. Fakat Gazze’de degisen bir sey yok. Orada katliam aynen devam ediyor. Hatta her gün biraz daha gerçekten kelime bulmaktan zorlaniyorum her gün ortaya konulan vahsetler katlanarak devam ediyor. Bu daha çok zorlasiyor. Siyonist isgal çetelerinin çignemedigi hiçbir kirmiziçizgi, çignemedigi hiçbir kanun kurali kalmadi” dedi.

“Filistin - Kudüs Davasi için baska neler yapilabilecegi konusunda görüs alisverisinde bulunduk”

11 maddelik beyannamenin içerigini anlatan Yapicioglu, “Biz bu süreçte arkadaslarimizla birlikte 32 ilde siyasetçi, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluslarindan olusan yüzlerce kisi ile görüstük. Yüz yüze yaptigimiz görüsmeler ve kararlar sonucunda Gazze’deki mevcut durum ve Filistin - Kudüs Davasi için baska neler yapilabilecegi konusunda görüs alisverisinde bulunduk. Görüstügümüz kisilerle, yapilacak olan seylerle ilgili listeyi 11 baslik halinde topladik. 250 kisiyle yüz yüze yapilan görüsmeler sonrasinda ortaya çikan beyannamenin basliklari: sivil toplum kuruluslari ve siyasi partilerimizin üzerine düsen görevler vardir” seklinde konustu.

“Alimlerimiz halkin içinde olmali ve bu konuda mücadele etmelidir”

11 maddenin birincisi olan alimlerin üzerine düsen görevleri yapmalari gerektigini söyleyen Yapicioglu, “Alimlerimiz, kanaat önderlerimiz, sivil toplum kuruluslari ve siyasi partilerimiz ile bütün kurumlarimiz Kudüs’ün ortak paydamiz, ortak sorumlulugumuzun suurunda olmak. Gazze’deki isgal ve soykirim sona erene kadar bütün kurumlar arasinda bir dayanisma olmali ve sivil toplum meclisi adiyla bir ortak platform olusturulmalidir. Buradaki istisareler sonrasinda kisa vadede, orta plan ortaya çikarilmali ve acilen trafige geçilmelidir. Alimlerimiz halkin içinde olmali ve bu konuda mücadele etmelidir. Siyonist isgalcilere destek veren markalara karsi boykot fetvasi vermeli, bunun uygulanmasini takip etmelidir. Bu vahseti unutturmamak için etkinlikler yapilmalidir. Mümkün olan en genis katilimla havadan ve karadan, denizden Gazze’ye insani yardim ulastirilmalidir. Boykot bir tercih degil dünyevi ve uhrevi bir görev ile sorumluluktur” ifadelerini kullandi.

Yasanan dram karsisinda Müslümanlarin bir araya gelmesi gerektigini ifade eden Yapicioglu, “Bir diger basligimiz egitim ve bilinçlendirme: bize göre Aksa Tufani ile küresellesen gündem ile olusan Kudüs Davasinin özellikle çocuklarimiza ve gençlerimize kavratilmasi için bir firsat oldugu görülmektedir. Medyaya düsen görevler vardir. Siyonist isgalci Israil’in Gazze’de gündemin önüne geçmesi, sosyal medya platformlari üzerinden baski kurmasi, medya ofis ve bürolarini bombalamasi ve su ana kadar 130’un üzerinde gazeteciyi sehit etmesi medyayi susturarak yaptigi soykirim ve vahsetin üstünü örtme çabasindan kaynaklanmaktadir. Meclise ve milletvekillerine de düsen görevler var. Milletvekilleri meclisi, mecliste hükümeti harekete geçirmeye çalismalidir. Hükümete ve devlete de düsen görevler var. Islam ülkelerine düsen çok ciddi sorumluklar var. Ümmetin birligi esastir, fitne haramdir. Çözüm ise Ittihat- i Islam’dir. Müslümanlarin bir araya gelmesidir” açiklamasinda bulundu.

Program beyannamenin açiklanmasinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile