Huğlu'da 40 Yıllık İçme ve Kullanma Suyu Problemi Çözüme Kavuştu

Konya BüyükşŸehir Belediyesi KOSKİ Genel MüdürlüğŸü, BeyşŸehir İlçesi HuğŸlu Mahallesi'ndeki 40 yıllık içme ve kullanma suyu problemini ekiplerin özverili çalışŸmalarıyla 40 günde çözüme kavuşŸturdu.

Konya BüyükşŸehir Belediyesi KOSKİ Genel MüdürlüğŸü, su yetmezliğŸi şŸikayeti olan yeni bağŸlanan mahallelerde, kesintisiz ve sağŸlıklı su hizmeti çalışŸmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda KOSKİ, Konya'nın BeyşŸehir İlçesi HuğŸlu Mahallesi'nde yaşŸanan su sorununu çözüldü.
Tamamlanan proje ile 40 yıldır su sıkıntısının yaşŸandığŸı HuğŸlu'da özverili bir çalışŸma yapan KOSKİ Genel MüdürlüğŸü, toplam 5 bin 200 metrelik alanda çalışŸmayı sonuçlandırdı.
LJalışŸmayla, HuğŸlu Mahallesi sağŸlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü içme suyu hizmetine kavuşŸtu.
Konuyla ilgili açıklamada yapan mahalle muhtarı Mehmet Harman, çok uzun zamandan beridir su sıkıntısı yaşŸadıklarını belirtti.

HuğŸlu'nun 40 yıldır çektiğŸi sıkıntıyı, Konya BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Tahir Akyürek'in 40 günde bitirdirdiğŸini ifade eden Harman, şŸunları kaydetti:
"Allah'a çok şŸükür suya kavuşŸtuk. BüyükşŸehir Yasası'nda bizi en çok memnun eden konu suydu. Su kaynaklarımız aşŸırı derecede sınırlı olduğŸu için yıllardır bir mahalleye sadece 6 ay boyunca su verebiliyorduk. En büyük sıkıntıyı da yaz aylarında yaşŸıyorduk. 4 bin nüfuslu, sanayi ağŸırlıklı bir yerleşŸim yeri olması nedeniyle HuğŸlu, suya en çok ihtiyaç duyan mahallelerdendi. Bu hizmetin kavuşŸturulmasında başŸta Konya BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanımız Tahir Akyürek olmak üzere emeğŸi geçen herkese çok teşŸekkür ediyoruz. Ve en yakın zamanda BaşŸkanımızı mahallemize ziyaret etmesini bekliyoruz."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile