Hukuk-der’in Adli Yıl Açılış Mesajı

Hukuk-der’in Adli Yıl Açılış Mesajı

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun, 2012 adli yıl açılışı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında hukuk devletinin önemine dikkat çekti.

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Av. Abdulhamit Dursun, Hukuk devleti ilkesinin, çağdaş demokrasilerin belirleyici niteliği olduğunu vurguladı.

Çağdaş uygarlık düzeyine yükselebilmek, hukuk devleti ilkesinin evrensel ölçütlere uygun olarak gerçekleştirilmesi, geliştirilmesi ve korunmasıyla olabileceğini söyleyen Dursun, “Hukuk devleti, demokratiklik ilkesinin yanı sıra evrensel kuralların üstünlüğünün de güvencesidir. Bugün yargı organlarımız, hukukun temel ilkeleri çerçevesinde çağdaş bir anlayışla görevlerini yerine getirmektedirler. Bu bağlamda, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi hukuk devleti ilkesinin en önemli gereklerindendir. Yasama ve yürütme organlarının işlemlerini denetlemekle görevli bağımsız yargının işlevini eksiksiz yerine getirmesi Cumhuriyetimizin ve demokrasinin güvencesidir. Bu, aynı zamanda halkın adalete duyduğu güveni pekiştirecektir. Türkiye Cumhuriyeti, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, evrensel çağdaş değerleri benimsemiş ve bu değerlerin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Herkesin, birey ve yurttaş olmanın sorumluluğu ile hukuk devleti ilkesine işlerlik kazandırma çabalarına katkıda bulunacağına inanıyor; bu duygu ve düşüncelerle, yeni adli yılın ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yargımızın saygıdeğer, çalışkan ve fedakar mensuplarına, çok değerli çalışma arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile