Hukuka Çağrı Platformu: Yargıtay 11. Ceza Dairesi üyeleri davadan çekilmeli

Anayasa değişikliği ve Ergenekon soruşturmaları konusunda son gelişmeleri değerlendiren Hukuka Çağrı Platformu üyeleri, hukukçuları hukuka bağlı kalma

  Anayasa değişikliği ve Ergenekon soruşturmaları konusunda son gelişmeleri değerlendiren Hukuka Çağrı Platformu üyeleri , hukukçuları hukuka bağlı kalmaya çağırdı .

Kayseri , Yozgat , Nevşehir ve Sivas baroları üyesi avukatların oluşturduğu Hukuka Çağrı Platformu , Hilton Oteli ' nde basın toplantısı düzenledi .

Platform temsilcileri , anayasa taslağı hazırlık aşamasındayken muhalefet partileri tarafından mahkemeye sunulmasının hukuksuzluk olduğunu , yüksek yargı üyelerinin de bu başvuruyu değerlendirmeye alarak hukuku çiğnediklerini dile getirdi . Hukuka Çağrı Platformu dönem sözcüsü Avukat Mehmet İlik , " 1982 Anayasası ' na göre , henüz ortada yürürlüğe girmiş bir kanun yoktur . Bu nedenle de Anayasa Mahkemesi ' nin şeklen dahi olsa inceleme yetkisi yoktur . Zira Anayasa Mahkemesi ' nin şu anda şeklen denetleme yetkisi bulunduğu kabulü mantığına göre ; Meclis ' te görülmekte olan bir tasarı veya komisyondaki teklif hakkında dahi inceleme yetkisi gibi bir sonuç ortaya çıkacaktır ki , bunu hukukla bağdaştırmak mümkün değildir . " ifadelerini kullandı .

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ' ın yüksek yargı üyeleri ile yaptığı görüşmeler ve Ergenekon üyelerini yargılayan bazı hakimlerin telefon kayıtlarının kamuoyuna yansımasına da değinen Mehmet İlik şöyle konuştu : " Hakim atamalarına yön vermek için HSYK üyeleri ile yaptığı bağlantıları görmekteyiz . Yine çete , yasadışı örgüt ve adi suçlar içeren davaların sanıkları için hukuk dışı bağlantılar kurarak bu davaların akıbetini sanıklar lehine değiştirme girişimlerini hem de eski adalet bakanı ve hukukçunun yapmasını infial ile öğreniyoruz . Bu durum ses kayıtlarındaki planın devrede olduğu ve mahkemelerdeki görülen davaları bir kısım güçlerin yönlendirdiği izlenimini güçlendirmektedir . "

Hukukçuların hukukun üstünlüğünü çiğnediğini sözlerine ekleyen İlik , bu düşüncedeki insanların Türkiye ' nin dünya ile kaynaşmasına engel olduklarının altını çizdi . Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün hakim kılınabilmesi için statükocu anlayışların ortadan kalkması gerektiğini kaydeden İlik , " Bu vesile ile herkesi hukuka bağlı kalmaya çağırıyoruz . Kanunların verdiği yetkiler içinde hareket etmeye çağırıyoruz . Hukukun herkese lazım olduğu unutulmamalıdır . Güçlü olanların da bir gün hukuka ihtiyacı olabileceğini düşünerek hareket etmek durumunda olmalarını , algılamalarını bekliyoruz . " çağrısında bulundu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile