TFF Kendi Soruşturmasını Başlatmalı

Şike depremine karşın TFF'nin yaptırım için iddianameyi bekleme kararı, kamuoyunu tatmin etti. Hukukçuların değerlendirmesiyle Federasyonun kararı ekrana yansıdı.

Federasyonun lig planlanan şekilde başlayacak Avrupa kupalarına gidecek takımlarda da herhangibir değişiklik yok şeklindeki açıklamasına spor hukuçuların dan değerlendirme geldi.

Spor hukukçusu Hüseyin Köse “ Spor Hukuku teknik yapısı gereği olarak normal mevzuattan yerel mahkeme yargılamasından yani devletin yargılamasından bağımsız bir hukuk dalı” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Köse, “TFF Başkanının iddanameyi bekleme zorundayız gibi bir açıklaması doğru değil, şuan TFF hiçbir şeyi beklemeden kendi savunmasını yapabilir. Fedarasyon soruşturmayı açsa bile bunu yürütmesi için elinde delillerin olması gerekiyor.” diye ifade etti.

Spor Hukuku Enstitüsü’de yazılı bir açıklama ile Federasyona benzer bir çağrı yaptı;

“ Türkiye Futbol Federasyonu’nun delillere ulaşma talebi bir lütuf değil, Anayasa’nın 59. Maddesiyle sahip olduğu yargılama yetkisinin engellenmemesi, geciktirilmemesidir. Bu bakımdan Türkiye Futbol Federasyonu’nun hakkını elde etmek için gerekli resmi girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz”.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile