AK Parti İstanbul Milletvekili Yiğit, Başbakan'ın Din ve kültürü dersinin zorunlu ders olmaktan çıkarılması ile ilgili “Şayet alevi vatandaşlarımız bu konudan bir rahatsızlık duyuyorlarsa bu dersi kaldırabiliriz” şeklindeki açıklamalarını olumlu bir adım olarak değerlendirdi.
İbrahim Yiğit konu hakkında şunları söyledi:
“Daha önceki yıllarda Alevilik hiç konuşulmuyordu. AK Parti hükümeti bu konuya ilgi gösterdi. Bu konuda Diyanet, kanaat önderleri, medya ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar yaptı. Üzerinde hassasiyetle durulan konular Madımak, Din ve kültür dersi, cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmasıydı. Bu konulardan Madımak ve din ve ahlak dersleri konusunda epey yol alındı. Din dersleri kitabına Alevilik-Bektaşilik konusu 103 sayfa olarak 4. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün ritüelleriyle girdi.'
Yiğit, önemli başlıklardan birinin de cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması olduğunun altını çizdi. Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın ve Bakan Faruk Çelik'in, önemli gayretler gösterdiklerini belirtti. Kamu yararına cem evleri vakfı kurularak bazı engellerin aşılması yoluna gidilmek için de adımlar atıldığını söyledi.
Yiğit bu konudaki gelişmeleri şöyle özetledi:
Cemevleri inanç ve kültür merkezinde dedeler var. Tekke ve zaviyelerde dede ve mürit yasak, dolayısı ile diyanet cem evlerine engel koyuyor. Hükümet bunun için Cem ve Kültür Evleri formülü üzerinde duruyor. Cem ve Kültür Evleri Vakfı kurulunca kamu yararına olacağı için devlet tarafından ihtiyaçları karşılanacak. Laiklik inanç gruplarına eşit mesafe demektir. Hükümet bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Samimi ve gerçek çözümler üreterek.
Hükümet Aleviler Konusunda Samimi
Ak Parti’nin tek alevi milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit, Başbakan Davutoğlu’nun, alevi açılımı ile ilgili sözlerini son derece samimi bulduğunu söyledi.