Hükümetin Zam Oranı Protesto Ettiler

Hükümetin Zam Oranı Protesto Ettiler

Hükümetin açıkladığı yüzde 3.5+ 4 zam oranına tepki gösteren memurlar eylem yaptı.

Bartın'da yaklaşık bin memur, zam oranlarına tepki amacıyla eylem yaptı. Bartın kent merkezindeki Hükümet caddesinde toplanan Türkiye Kamu Sen Bartın Temsilciliği ve Bartın KESK Şubeler Platformu Eğitim-Sen Bartın Şubesi'ne üye kamu çalışanları ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak halay çekti. Türkiye Kamu Sen, Türk Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, haksızlıkların hukuksuzlukların, emeği çalanların karşılarına çıkmak her babayiğidin harcı olmadığını ifade etti.

Hangişi, “Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele veriyoruz. Hak Mücadelemizde milli ve manevi değerlerimizi ön planda tutarak, 'önce ülkem' diyerek yer aldık. Ancak bu iyi niyetimize karşılık olarak memurlarımız aleyhine yürütülen kampanyalara, memurlarımızın kazanılmış haklarının ellerinden alınma gayretine maruz kaldık. 2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisi ortalama yıllık yüzde 6,8 oranında büyürken, kamu görevlilerine büyümeden pay verilmemiştir" dedi.

Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Firuzan Özen ise, “Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmaz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendisi için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevdeyiz. Yine alanlarda omuz, omuzayız. Türkiye'nin her yerinde yüreği aydınlık bir gelecek için çarpan herkese selam gönderiyoruz. Bugün burada yalnız değiliz. İşçiler, sağlık çalışanları, mimar ve mühendisler, öğrenciler, veliler, kadınlar olarak bir aradayız” diye konuştu.

Memur Sen Sağlık Şube üyeleri tarafından da Bartın Devlet Hastanesi bahçesinde eylem yapıldı. Sağlık-Sen Şube Başkanı Naci Durmuş yaptığı açıklamada, “Hükümet adına Kamu İşveren Heyeti hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde benim dediğim olur dediği dayatmasını Toplu Sözleşme görüşmelerinde de sürdürmüştür” dedi.

Açıklamaların ardından sendikacılar slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile