Hükümetten Kamu Isçilerine Zam Teklifi

Kamu isçilerine 2021'in ilk 6 ayi için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 arti enflasyon farki ile brüt 35773750 TL arasi ücret alanlara 100 lira, brüt 37504000 TL arasi ücretlilere 60 TL seyyanen zam teklif edildi.

Hükümet, kamu isçilerine yilin ilk 6 ayi için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 arti enflasyon farki ile brüt 3577-3750 TL arasi ücret alanlara 100 lira, brüt 3750-4000 TL arasi ücretlilere 60 TL seyyanen zam teklif etti.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, toplu is sözlesmesi görüsmeleri kapsaminda, Türk-Is Genel Mali Sekreteri Ramazan Agar ve Hak-Is Genel Baskan Vekili Osman Yildiz'i makaminda kabul etti. Basina kapali gerçeklesen kabul yaklasik 1 saat sürdü.

Agar, kabulün ardindan Bakanlik girisinde basin mensuplarina görüsmeye dair açiklama yapti.

Kamu Toplu Is Sözlesmeleri Çerçeve Protokolü'nü 30 Mayis'ta Bakanliga ilettiklerini hatirlatan Agar, bugün de vermis olduklari teklife karsi Bakanligin bir teklif sundugunu belirtti.

Taleplerini Bakanligin vermis oldugu teklifin karsilamadigini ifade eden Agar, "Biz düsük ücretlerin özellikle 4 bin 800 liraya çekilmesini istemistik. Bakanimiz da bu talebe karsi 3 bin 577 ile 3 bin 750 lira ücret alanlara 100 lira seyyanen zam, 3 bin 750 ile 4 bin liraya kadar 60 lira seyyanen zam talep ettiler. Birinci 6 ay yüzde 9, ikinci 6 ay yüzde 5, enflasyon yüzde 5'i geçerse artan kismin tamami diye talepte bulundular." dedi.

Agar, sözlerine söyle devam etti:

"Taleplerimizden daha sonra müzakere edecegimizden bahsedildi. Bu Bakanligimizin talebi kendilerinin görüsü, bunu çalisanlarimizin adina kabullenmemiz mümkün degil. Kendi kurullarimizda görüsecegiz, tartisacagiz. Elbette ki 4 bin 800 lira talebimizde bir pazarlik payi vardi ama ancak bu kadarini da gerçekten beklemiyorduk. Su anda devletin açiklamis oldugu rakamlara göre, en düsük memur maasi 4 bin 880 lira, yani buna dahi yaklasmamaktadir."

Bayram sonunda tekrar bir araya geleceklerini bildiren Agar, "Bakanimizin söyledigini söylemis olayim, 'Bu da bizim bir talebimiz ancak bu son talebimiz degil mutlaka bizim de kafamizda bir rakam var' diye söyledi kendisi. Amacimiz bu toplu is sözlesmesinin masa basinda çözülmesidir." ifadelerini kullandi.

Hak-Is Genel Baskan Vekili Yildiz da Bakanligin sundugu teklifi müzakerenin baslangici olarak gördüklerini, bu müzakere sürecinde, Türk- Is ile bu birlikteligin önemli yarar getirecegini umduklarini söyledi.

Belirtilen ücretin çok düsük oldugunu söyleyen Yildiz, "Arada çok ciddi bir fark vardir. Bu haliyle bile degerlendiremeyecek bir noktadayiz." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile