Hükümlülerin İşlediği Su Kabağı Süslemeleri 3 Ülkeye İhraç Ediliyor

Hükümlülerin İşlediği Su Kabağı Süslemeleri 3 Ülkeye İhraç Ediliyor

Ekiminden işlenişine kadar her aşaması Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi arazisinde ve atölyelerinde gerçekleştirilen su kabağı süslemeciliği ürünleri, Hollanda'nın ardından Amerika ve Almanya'ya da ihraç ediliyor.

Kalite ve işleniş özellikleriyle, özel motifleriyle cezaevi hükümlüleri tarafından yapılan su kabağı süslemeleri her sergi, festival ve fuarlarda ilgi görüyor. Türkiye'de birçok hediyelik eşya firması tarafından büyük rağbet gören su kabağı abajurları Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi şehirlere satılıyor. Hem iç piyasaya hem dış piyasaya açılan cezaevi, geçen yıl Hollanda'ya su kabağı abajurundan ihraç etmişti. Daha sonra Amerika ve Almanya'ya ihraç etmeye başladı.

Her geçen gün ilgi ve dikkatleri üzerine çeken su kabağı ürünlerini internet üzerinden gören ve Almanya’da yaşayan gurbetçi Servet Elibüyük, Almanya'da su kabağı abajurunu satabilmek için cezaevine başvurdu. Elibüyük, Almanya’da da beğeni ve hayranlık uyandıracağına inandığı su kabağı ürünlerinden ilk etapta yaklaşık bin lira değerinde muhtelif boylarda 21 adet su kabağı abajuru siparişi verdi. Siparişi alınan ürünler kurum atölyesinde sigortalı olarak çalıştırılan hükümlü ve tutuklularca işlenerek ihracatı gerçekleştirildiğini ifade eden cezaevi müdürü Sabri Karataş, 2008 yılından beri yapılan planlı çalışmalarla birçok alanda başarılara imza attıklarını söyledi.

Karataş, kurumun bugün itibariyle ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan marka bir kurum haline geldiğini belirtti.

Karataş, "Kurum olarak şu anda iç piyasada birçok il ve ilçeye satış yapıyoruz. Bunların haricinde 3 ülkeye de ihraç ediyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile