Hükümlülerin Yaptigi Ürünler Için Magaza Açildi

Hükümlülerin Yaptigi Ürünler Için Magaza Açildi

Ordu’nun Ünye ilçesinde, Ceza Infaz Kurumlari ile Tutukevleri Isyurtlari Kurumu tarafindan M-Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürlügüne bagli halka açik satis magazasi açildi.

Mahkûmlarin istihdama yönelik meslek edindirilmesi ve mevcut mesleklerinin gelistirilmesi amaciyla faaliyet gösteren Adalet Bakanligi Ceza Infaz Kurumlari ile Tutukevleri Isyurtlari Kurumu, ülke genelinde birçok atölye ve tesiste hükümlülere pratik yapma imkani sunarak meslek ögretiyor. Türkiye’nin dört bir kösesinde ceza infaz kurumlarinda bulunan hükümlüler öz kaynaklarla olusturulan atölyelerde mont, pantolon, gömlek gibi kiyafetleri üreterek istihdam ediliyor. Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlügü tarafindan yaptirilan ürünler, Ünye M-Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürlügü satis magazasinda satilmaya baslandi.

“Bu ürünlerimizin tamami ceza infaz kurumlarinda üretiliyor”

Magazanin açilisinda konusan Ünye Cumhuriyet Bassavcisi Hayri Ormanci, “Türkiye’nin dört bir yanindaki ceza infaz kurumlarimizda üretilen ürünlerimizin satislari burada yapilacak. Ceza infaz kurumu personellerimizin ve hükümlülerimizin destekleriyle bu satislarimizi yapiyoruz. Tamami milli ve yerli ürünlerden olusmaktadir. Cezaevlerimizde personeller ve hükümlüler tarafindan üretilen ürünlerimizin satisi gerçeklestirilecek. Vatandaslarimiza kaliteli ve uygun ürünler temin edecegiz. Bu ürünlerimizin tamami bizim ceza infaz kurumlarimizda kendi imkânlarimizla üretiliyor. Gelirleri de tamamen hazinemize aktariliyor” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Ünye M-Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Isyurdu Müdürlügüne bagli halka açik satis magazasi açildi. Açilisa ayrica Ünye Agir ceza mahkemesi Baskani Refik Ay, Cumhuriyet Savcilari, Ünye M-Tipi Kapali ve Açik Ceza Infaz Kurumu Müdürü Özer Duman, infaz koruma memurlari katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile