Hülya Avsar Ile Tanindi, Cumhurbaskani Erdogan Için Yeniden Yazmaya Basladi

Hülya Avsar Ile Tanindi, Cumhurbaskani Erdogan Için Yeniden Yazmaya Basladi

Bir dönem Hülya Avsar’in kizi Zehra Çilingiroglu için yazdigi sarki sözleriyle taninan Sair Ismail Kurt, 20 yil sonra yeniden yazmaya basladi. Kurt’u yeniden yazdiran ise Türk Silahli Kuvvetlerinin, YPG/PKK tarafindan Suriye’nin kuzeyinde isgalde tutulan bölgelere yaptigi harekatlar ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talebi oldu.

1990’li yillarin sonunda Hülya Avsar, katildigi televizyon programinda karnindaki Zehra bebek için sarki sözü yazana binlerce dolar verecegini açiklamis ve sonrasinda ise kimsenin yazamadigini söyleyerek Türkiye’de sarki sözü yazari olmadigini ifade etmisti. Bunun üzerine Sanliurfali Sair Ismail Kurt, Hülya Avsar’in kizi Zehra için "Bebegim" isimli siiri yazarak Reha Muhtar’a ulastirdi. Reha Muhtar, 1998 yilinda Fransa’da düzenlenen dügün ile evlenen Hülya Avsar’a, dügün gecesi sürpriz yapti. Canli yayinda stüdyo konugu olan Sair Ismail Kurt, Hülya Avsar’in binlerce dolar sözüne ragmen yazdiramadigi siiri yazarak, kendi seslendirdi. Kurt’un yazdigi siir, Hülya Avsar’i duygulandirirken, tüm Türkiye’nin konustugu konu haline geldi. Siiri Hülya Avsar’a sükseli bir sekilde ulastirmanin mutlulugunu yasayan Kurt, ülkenin gündemine oturarak magazin dünyasinin dikkatini çekti.

Teklif üstüne teklif aldi

Dönemin ünlü sanatçilarindan teklif üstüne teklif almaya baslayan Kurt, sanatçilarin anlasilmaz istekleri nedeniyle sarki sözü yazmayi birakti. 1998 yilindan itibaren sarki sözü yazmayan Kurt, 2018 yilinda Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Suriye’de yapilan Zeytin Dali Harekati’na kadar eline kalem almadi. Zeytin Dali Harekati’ndaki Afrin Zaferi sonrasi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Keske bir siir, bir destan yazilsa" demesi üzerine yeniden sarki sözü yazmaya baslayan Kurt, Zeytin Dali Harekati’nin yani sira Firat Kalkani ve Baris Pinari harekatlari için de siir yazdi. Yazdigi siirlerin mars veya sarki kliplerinde kullanilabilecegini belirten Kurt, siirlerin parti seçim müzigi olarak da kullanilabilecegini vurguladi.

“Kalemimi para karsiliginda teslim etmedim”

Gaziantep’te yasayan Emekli Ögretmen ve Sarki Sözü Yazari Ismail Kurt, dönemin magazin gündemine bomba gibi düstügünü fakat kaleminin para karsiliginda satin alinmak istemesi nedeniyle yazmaya ara verdigini belirterek, "Ben 2000 yili öncesinde yazmis oldugum eserlerle bütün Türkiye’ye kendimi tanittim. Fakat 2000 yili öncesindeki kültür, sinema, tiyatro, oyunlar, skeçler, sarkilar ve halk müzigi bölümleri gibi Türk sanat müzigi, pop da belirli kisiler tarafindan parsellendiginden ve bloklastigindan aralarina kimseyi almadilar. Kim olursa olsun, benim de o tarihlerdeki sansizligim. Ama kalemim yazilmayani yazdigi için aralarina girmeye çalistim ve bunu da bir sartla basarirdim isteseydim, ’Sen yazacaksin bizim için, parani alacaksin. Sen yazmadin, biz yazdik’ sartiyla benden istediler. Ben de kalemlerimi 2000 öncesi bu dallardaki hiç birine para karsiliginda teslim etmedim. Sadece Hülya Avsar Hanimefendi’nin ’Türk müziginde sarki söz yazari yoktur’ demesi üzerine o zamanki sarki sözü yazarlari üstüne gitti. Hülya Avsar da bir televizyon kanalinda ’Kizmayin, kizim Zehra’ya bir sarki sözü yazin. Yazarsaniz eger Türkiye’de sarki söz yazarisiniz, ama yazamazsaniz degilsiniz’. Bir ay geçtikten sonra kimse yazamayinca çikip dedi ki ’Türkiye’de sarki söz yazari yoktur’. Ben de bunun üzerine Reha Muhtar’i arayarak ’Yazar vardir, ama parsellenmis ve bloklasmis bir sey oldugu için sesimizi duyuramiyoruz’. Onun sayesinde yazdiklarim gönderildi. Hülya Avsar’in evlendigi gece de seslendirdim. Büyük ses ve yanki uyandirdi” seklinde konustu.



“Erdogan, kalemimin yeniden yazmasina vesile oldu”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Afrin Zaferi sonrasindaki ’Keske bir siir, bir destan yazilsa’ söylemi üzerine yeniden sarki sözü yazmaya basladigini anlatan Kurt, "Sanat dünyasinin kirliligini gördügüm zaman kalemimi teslim etmemek için bir yere çekildim ama bugün Sayin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yaptiklari tekrardan kalemimi yazmasina vesile oldu. Özellikle Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenilen terör koridorunu 3 harekatla darmadagin etti. Ben de bir sair olarak bu 3 harekatin hepsine ayri ayri siir yazdim. Bu siirde Sayin Cumhurbaskanimizin, sehitlerimizin, gazilerimizin yaptiklari kelime kelime, satir satir, kita kita yazildi, destanlastirildi. Cumhurbaskanimiz istedi, ben yazdim. Simdi de sanatçilarimiz ve sarkicilarimizdan seslendirip okumalarini istiyorum. Bunu da hep birlikte tarihe mal edelim” diye konustu.



"Siirleri Erdogan’a hediye etmek istiyor"

Yazdigi sarki sözlerini çerçeveleterek Cumhurbaskani Erdogan’a hediye etmek istedigini belirten Kurt, "Sayin Cumhurbaskanim, sponsor bulup siirlerimi yazilip çerçeveletirsem Gaziantep’e geldiginizde kabul eder misiniz? Yalniz milleti için degil, dünya milletleri için en iyisini isteyen, en güzelini yapan bunlar için de gece gündüz çalisan, bir de ’Milletimin hizmetkariyim’ diyen ’ak adam’, ben de kalemimle birak senin hizmetkarin olayim. Sen Türkiye yüzyilini taçlandir, ben siirlerini yazayim” dedi.

Kurt, Cumhurbaskani Erdogan’in istegiyle yazdigi, Suriye’nin kuzeyindeki 3 sinir ötesi harekat ilgili yazdigi siirleri de seslendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile