Kamyonlara yükledikleri hurda araçlarla sıraya giren sürücüler, işlemlerin uzun sürmesinden dolayı hurda araç tesliminin kendileri için çileye dönüştüğünü dile getirdi.
1985 yılından önce üretilen ve piyasadan çekimine başlanan kamyon, tanker, kamyonet, otobüs, TIR ve minibüs Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Hurda Fabrikası’na getirilmeye devam ediliyor. 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecek alımlar üzerine araç sahipleri fabrika önünde beklemeye başladı. Yaklaşık 300 aracın bulunduğu kuyruğa her dakika yeni araçlar ekleniyor.
İşlerinin yavaş yürüdüğünden yakınan araç sahipleri, 2 gündür araçlarının başında beklediklerini soğukta ateş yakarak ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Bazı sürücüler ise daha önceden tecrübeli oldukları için uzun kuyruklar nedeniyle mağdur olmamak için yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirdiklerini belirtti.
Yaklaşık 2 gündür araç kuyruğunda beklediğini açıklayan ve Konya’dan gelen araç sahibi Mehmet Danış, günde 20 aracın fabrikaya alındığını ve araç alımlarının 11.30’da bitiğini söyledi.
İşlemlerin çok yavaş ilerlediğinden şikâyetçi olan Antalyalı Derviş Çelikter ise bazı kamyoncuların işlerini torpille bitirdiğini iddia etti.
İnsanları mağdur etmemek için büyük çaba sarf ettiklerini açıklayan fabrika yetkilileri de “1 Ocak 2009 yılında hurda araç alımları başladı. Bu zamana kadar 33 bin 800 aracın işlemi tamamlandı. 31 Aralık 2011 tarihi alımların son günü.” dedi.
Kırıkkale’ye gelen kamyonların 2 günde işlemlerini tamamladıklarını ve memleketlerine gönderdiklerini açıklayan yetkililer, “Bir kamyonun üzerinde 3 tane ve daha fazla hurda araç getiriliyor. Kantara giren kamyonundaki araçların kiloları tek tek alınıyor. Bu da zaman kaybına sebep oluyor.” ifadelerini kullandı.
Ocak 2011 tarihinden bugüne kadar 22 bin 400 aracın işleminin tamamladığını belirten yetkililer, şehre gelen hurda araçların işlemlerini bitirmek ellerinden gelen çabayı göstermeye devam edeceklerini ifade etti.
Hurda Araçların Tesliminde Kuyruk Çilesi
Türkiye’nin değişik illerinden Kırıkkale’ye getirilen hurda araçlar, teslim zamanının bitimine kısa bir süre kala uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.