Güzel sanatlar fakültesi seramik bölümünden mezun olan Eda Gül Bayer, yaptigi seramik sanatina bir yenisini daha ekledi. Nevsehir ve Avanos sanayisinde bulunan hurdacilari gezerek topladigi çesitli parçalari bir araya getiren Bayer, at heykeli yapiyor. Araç balatasi, helezon yayi, insaat demiri, bisiklet zinciri, çivi, vida ve hurda demir parçalari gibi birçok malzemeyi kullanan Bayer’in yaptigi eserlerde görenleri hayran birakiyor. Yillardir seramik sanatçiligi yapan Bayer “Istanbul’da yasiyordum. Daha önce restorasyon isinde çalistim. Son üç yildir da buradayim. Seramik ve heykel yapmaya tekrar basladim. Kaynak yapmayi ustam Ismail Sever’den ögrendim. Bu yaptigimiz heykel besinci heykelimiz oluyor. 3.5 metre yüksekliginde saha kalkmis bir at heykeli var. Bence herkes her isi yapabilir. Biraz emek gerekiyor fakat günümüzde bu isi yapan çok fazla kadin yok. Her iste oldugu gibi bu iste de zorluk var. Sonuçta agir seyler kaldiriyorsunuz. Kaynak yapiyorsunuz. Her isin zorlugu oldugu gibi bu isinde zorluklari var. Bu is biraz da istekle alakali. Eger istek ve egilim varsa bizde her türlü yardimci oluruz. Su ana kadar hiç gözümü kaynak almadi. Ama beraber çalistigimiz arkadasin gözünü kaynak almisti” dedi.
Hurdacidan buldugu bir çok hurdayi degerlendirdigini söyleyen Bayer, "Araba balatalari, bisiklet zincirleri, insaat demirleri gibi birçok hurdayi kullanabiliyorum. Biz önce kafamizda tasarliyoruz. Daha sonra hurdaciya gidiyoruz. Oradan malzeme seçerek aliyoruz. Burada da yerinde yapboz gibi tek tek yerlestiriyoruz” seklinde konustu.
Sanatçinin yaptigi diger eserler Avanos’un çesitli yerlerinde sergileniyor.
Hurda Demirlerden Heykel
Nevsehir’in Avanos ilçesinde yasayan Eda Gül Bayer, hurdaliktan topladigi demirler ile degisik heykel ve sekiller yapiyor.



















