Hurda Malzemeleri Kullanarak Elektrikli Araç Yapti Açiklamasi 2 TL'ye 50 Kilometre Yol Gidiyor

Hurda Malzemeleri Kullanarak Elektrikli Araç Yapti Açiklamasi 2 TL'ye 50 Kilometre Yol Gidiyor

Ordu’da cep telefonu ve bilgisayar tamiri üzerine is yeri bulunan Sinan Akkus, hurdadan topladigi parçalar ile elektrikli araç yapti. 2 TL’lik sarj ile yaklasik 50 kilometre yol giden araç, saatte ise 55 kilometre hiza ulasabiliyor.

Altinordu ilçesinde yasayan ve elektronik aletlere de merakli olan 35 yasindaki Sinan Akkus, çevre kirliligini önlemek, yakit tasarrufu yapmak ve esi ile birlikte sahilde dolasabilmek adina elektrikli araç üretmeye karar verdi. Büyük kismini hurdacilardan topladigi parçalar yapim asamasi yaklasik bir ay süren, 3 kisilik 4 bin watt degerinde elektrikli araç üreten Sinan Akkus, yaklasik 5 saatte 2 TL’ye tam sarj olan araci ile yaklasik 50 kilometre yol gidiyor. 7 adet aküsü ve çift elektrikli motoru bulunan araçta ses sitemi ve geri manevra için vites de yer aliyor.

“Saatte 55 kilometre hiza ulasiyor”

Aracin, 3 kisi ile birlikte rampalarda dahi zorlanmadan gidebildigini belirten Sinan Akkus, “Aracimiz elektrikli ve yapim asamasi yaklasik bir ay sürdü. 4 bin watt degerinde çift motor var, bunlar da akü ile çalisiyor. Araç 3 kisiyle istenilen rampayi çikabiliyor, gücü çok güzel. 50 kilometre yol yapiyor ve saatte yaklasik 55 kilometre hiza ulasiyor. Çok güzel kullanimi var ve sessi” dedi.



“Hurda parçalardan topladim, herkes ilgi ile bakiyor”

Aracin yapim asamasinda, çogunu hurdacilardan aldigi malzemeleri kullandigini ifade eden Akkus, “Maliyeti düsürmek adina parçalarin çogunu ikinci el malzemelerden ve hurdacilardan toparladi, ortaya da güzel bir araç çikti. Araci görenler nereden aldigimi ve kiralik olup olmadigini çok soruyor. Arkamdan kosan çok oluyor. Insanlara kendim yaptigimi söyleyince sasiriyorlar, çok ilgi çekiyor” ifadelerine yer verdi.

“2 TL’ye 50 kilometre yol yapiyor, farkli araçlar da üretmek isterim”

“Araçta ses yok, hava kirliligi üretmiyor. Suanda akaryakit çok pahali ve bunu 2 TL’ye sarj edip, 50 kilometre yol yapabiliyoruz. Bu araci esim ile birlikte sahilde gezmek için yaptim, trafige çikamiyor ancak trafige kapali alanlarda çok keyifli. Imkan dahilinde elektrikli farkli üretimleri de yapmak isterim. Kendi yaptiginiz araç insana farkli bir keyif veriyor”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile