Hurda Pazarı Demirtaş'taki Tekel Deposunda Açılsın

Hurda Pazarı Demirtaş'taki Tekel Deposunda Açılsın

Çöpe atılmak üzere olan ikinci el eşyaları sokaklardan toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran hurda pazarı Bursa’da yer arıyor.

Soğanlı’da belediyenin kentsel dönüşüm için yeni inşaatlar başlattığı alandan kaldırılan hurda pazarı, Yunuseli’nde eski asflat plentinin arkasında yeni kurban pazarında açıldı. 4 haftada yeni düzene alışan ikinci el satıcıları Osmangazi Belediyesi’nin kendilerine destek olmasını istiyor. Özellikle 100 bin Suriyelinin yaşadığı Bursa’da ikinci el eşyaların birçok dar gelirli ailenin kurtarıcısı olduğunu belirten esnaf, üstü kapalı olan Tekel depolarında belediye zabıtasının düzeni ile pazar günleri çalışmalarının binlerce kişi için önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Bursa’da küçük esnaf ile sanatkarların da aradıkları el aletlerini rahatça bulabildiği, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerden muhacirlerin getirdiği farklı ürünlerin de yer aldığı pazarda balık oltasından bisiklete, kanepeden mutfak eşyasına kadar inlerce çeşit ikinci el malı bulmak mümkün.

İkinci el pazarı satıcıları, Tekel binalarından Osmangazi Belediyesi’nin sembolik bir işgaliye bedeli alarak düzeni temin etmesini istiyor. Bugün Panayır’da açılmak istenen pazar belediye zabıta ekipleri tarafından engellendi. Binlerce vatandaşın her pazar sabahı ilgi gösterdiği pazarın şehirden kalkmaması isteniyor. Hurda pazarı müdavimleri yeni yere destek vereceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile