Hürmetçi Sazligi Turizme Kazandirilacak

Hürmetçi Sazligi Turizme Kazandirilacak

Kapadokya Üniversitesi’nin eylem plani ile danismanlik destegi verdigi, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi’nin 2023 yili Kirsal Kalkinma ve Turizm Teknik Destek Programi çerçevesinde desteklenen ’Hürmetçi Sazligini Turizme Kazandirma Eylem Plani’ projesi çalistay toplantisi, Hacilar Kaymakamligi ev sahipliginde Arena Binicilik Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

Hacilar Kaymakami Burak Dertlioglu’nun baskanligini yaptigi toplantiya; Kapadokya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Doç. Dr. Üyesi Leila Akbarishahabi, GZTF Analisti Sinan Baran Bayar, Ornitolog Ilker Özbahar ile çesitli kurum ve kuruluslardan yetkililer katildi.

Toplantida, Prof. Dr. Bilgehan Gülcan; “Hürmetçi Sazligini Turizme Kazandirma Eylem Plani Danismanligi’ ile ilgili, Doç. Dr. Leila Akbarishahabi ’Alan Tanitimi’ ile ilgili, Ornitolog Ilker Özbahar ise ’Kus Gözlem Turizmi’ ile ilgili detay bilgileri paylastigi birer sunum gerçeklestirdi. Kayseri’nin güney batisinda bulunan ve ulusal öneme sahip sulak alan olan Hürmetçi Sazligi, sazliklar ve islak çayirlar gibi zengin ekosistemleri barindiriyor. Asya ve Avrupa kus göç yollarinin üzerinde önemli bir konuma sahip olan Hürmetçi Sazligini, bölgenin dogal yasam özelliklerinden dolayi da her yil birçok yerli ve yabanci kus ve kelebek gözlemcisi, bilim adami ve dogasever ziyaret ediyor. Kapadokya ve Erciyes gibi popüler turistik destinasyonlara yakinligiyla dikkat çeken sazlik, Kapadokya Üniversitesinin danismanlik destegiyle sürdürülebilir turizm standartlarina uygun bir sekilde bölge ekonomisine kazandirilacak.

Kapadokya Üniversitesi’nin sagladigi danismanlik destegiyle hazirlanan eylem plani, sazligin dogal güzelliklerini koruyarak turizme açilmasini hedefliyor. TR72 Bölgesi için önemli bir turizm potansiyeli olarak görülen Hürmetçi Sazligi’nin, bölge ekonomisine entegrasyonu için yapilan eylem planinin Proje Yürütücülügünü Doç. Dr. Halil Burak Sakal yapiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile