Öte yandan de Habsburg Hanedanı Prens Frederick’in nişanlısı Prenses İsebella güzelliği ile Sultan Süleyman'ı büyülemiştir. Prenses İsebella, Sultan Süleyman'a esir olmaktan sıkıldığını bahçede de dolaşmak istediğini söyler. Sultan Süleyman İsabella'nın bu isteğini geri çevirmez. Yanında askerlerle birlikte at binmeye çıkan İsabella, kaçma girişiminde bulunur ancak
bunda başarılı olamaz. Sultan Süleyman kaçmak isteyen İsabella'nın karşısına bir anda dikilmiştir.
İbrahim Paşayı yavaş yavaş öldürmek için Yakup efendiye zehir hazırlatan Hürrem sultan sonunda Yakup efendiden zehri teslim almıştır. Fakat zehri İbrahim Paşanın gündelik sıkça kullandığı bir eşyasına bulaştırması gerekmektedir. Bunun için İbrahim Paşa’nın yanından hiç ayırmadığı defterini kullanacaktır.
Hizmetçisine defteri aldıran Hürrem Sultan, Yakup efendiye defteri gönderir ve zehri bulaştırır. Zehirli defter ise alındığı yere çoktan koyulmuştur.
Sultan Süleyman tarafından ganimetleri ve heykelleri İstanbul’a getirilmesi konusunda görevlendirilen Bali Bey, sonunda İstanbul’a ulaştı. Getirilen heykeller İbrahim Paşanın Sarayının bahçesine diktirilir. Hatice Sultan bu heykellerin uğursuzluk getireceğini düşünürken Valide Sultan da, aynı fikirdedir. Nitekim getirilen heykeller uğursuzluk getirmiş ve Hatice Sultan ölü doğum yapmıştır.
BEYAZ GAZETE



















