Hüseyin Gülerce'den askeri yerine polis yorumu

Hüseyin Gülerce'den askeri yerine polis yorumu

Beyaz Tv Ana Haber'de, haftanın gelişmelerini yorumlayan gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, “Kimse Türkiye ile pazarlık yapmamalıdır. Buna müsaade edilmemelidir” dedi.

Beyaz Tv ana haber bülteninde, haftanın öne çıkan gelişmelerini değerlendiren gazeteci yazar Hüseyin Gülerce, BDP’nin demokratik özerklik çıkışıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saldırıların nedenini Ak Parti’nin 3. kez tek başına iktidar olmasına ve demokratikleşme çabalarına balta vurmaya bağlayan Gülerce “Türkiye teröre bugüne kadar bir çok kayıplar verdi. Silvan’da ki saldırıya benzer çok saldırılar oldu. Şimdikinin farkı ne bunlardan bunun üzerinde durmak lazım. Birkaç hafta önce Türkiye bir seçim yaptı. Ak parti üçüncü defa tek başına hem de yüzde 50 oy alarak iktidara geldi. Bu Türkiye’de demokratikleşmenin ve istikrarın devamı için çok güzel bir hava oluşturdu. Bu son saldırı, oluşan bu havayı dağıtmak adına çok önemli. Milletin bir anda ağız tadı bozuldu. Onun içinde şöyle düşünmek lazım. Seçmenden yüzde 50 güven tazelemiş ve oy almış iktidarın, 25 yıldan beri devam eden terör olayı ile ilgili olarak eskiyi tekrarlaması mümkün değil.” dedi.

Hüseyin Gülerce'den askeri yerine polis yorumu

Terörle mücadelede hükümetin yeni yöntemler uyguladığını kaydeden Gülerce “Yani halk artık “kanları yerde kalmayacak, terörün belini kıracağız” bunlara artık kulak verecek bir toplum yok. Dolayısıyla hükümetin farklı bir şey yapması lazım terörle mücadelede. Ve şimdi memnuniyetle görüyoruz ki, önce sayın başbakan söyledi, bugünde sayın içişleri bakanı söyledi. Askerle birlikte terörle mücadele de, özellikle iç güvenliğin sağlanması konusunda polis devreye girecek. Bu işte yeni bir şey. Bu askeri terörle mücadelede başarısız göstermek için bir bahane olmamalı. Bizim öteden beri şey şudur. Gerilla eğitim görmüş olan terörist ile, onlarda daha fazla eğitim almış, profesyonel güvenlik kuvvetlerinin mücadele etmesi lazım. Ben burada bir tezat görmüyorum. Meclis tatile girmeden 50 bin kişilik profesyonel birlikler kurulması için getirilen kanunla, polisin devreye girmesi konusunda bir tezat yok. Tam tersine benim anladığım, olayların odaklandığı yerde özel kuvvetlerin, polisin devreye girmesi başka bir şey, 50 bin kişilik birliklerle mücadele etmek başka bir şey. Ama bu iki başka şey birbirini tamamlayan şeyler ve teröriste gözdağı verir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin şantajlara boyun eğmemesi gerektiğini söyleyen Hüseyin Gülerce “Terörü kürt sorununun çözümünde kendi çözümlerini bize dayatmak için kullanıyorlarsa, “Türk devletinin burnunu sürttük” “Türk devletini bizle anlaşmaya mecbur ettik” diye bir gerekçeye malzeme etmek istiyorlarsa, Türkiye’nin bu gerekçeyi onların ellerinden alması gerekir. Teröristler öğlen sıcağında, yemeğini yiyen askerlere pusu kuruyorlar. Sonra kalkıp birileri “şanlı gerilla”dan bahsediyor. Biz bunların dediklerine boyun eğeceğiz, Türkiye olarak onların dayatmalarına boyun eğeceğiz. Şimdi bunları düşünenlere diyorum ki; Silvan’da ki olaylardan sonra bunları unutsunlar. Artık ben inanıyorum, yeni yöntemlerle terörle daha etkin mücadele edilecek. Kimse Türkiye ile pazarlık yapmamalıdır. Buna müsaade edilmemelidir.” diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile