Hüseyin Gülerce: Türkiye 40 senedir yalnızlaştırılıyor

Hüseyin Gülerce: Türkiye 40 senedir yalnızlaştırılıyor

Türkiye'nin dış politikada yalnızlaştığı iddialarına Gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce'den dikkat çeken bir yorum geldi. Türkiye'nin 40 senedir yalnızlaştırıldığını iddia eden Gülerce, 'Siz Türkiye’nin milli menfaatlerini gözetirseniz sizi yalnızlaştırırlar.' dedi.

Gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Ortak Akıl programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye 'nin dış politikada yalnızlaştığı iddialarına değinen Gülerce, “Bu bir genel kural; siz Türkiye 'nin milli menfaatlerini gözetirseniz sizi yalnızlaştırırlar.” dedi.

'TÜRKİYE'NİN BÜYÜK GÜÇ OLMASINDAN KORKUYORLAR'

Türkiye 'nin büyümesinden çekinenler olduğunu belirten Gülerce, Türkiye 'nin büyük güç olmasından korkanlar olduğunu belirtti. İran örneğini veren Gülerce “Türkiye yıllarca her konuda İran 'ı destekledi. İran ise kalmış şu anda Türkiye 'nin tersini destekliyor. Bunun iyi komşuluk ilişkileri ile izah edilmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE 40 SENEDİR YALNIZLAŞTIRILIYOR'
Sözlerine “Başta Sayın Kılıçdaroğlu olsa bile Türkiye 'nin menfaatlerine yönelik dış politika uygularsanız sizi yalnızlaştırırlar.” diyerek devam eden Gülerce, '40 senedir 1974 'deki Kıbrıs Barış Harekatı 'nın siyaseten bir çözümü yok. 40 senedir bizi yalnızlaştırıyorlar. AK Parti'mi iktidarda 40 senedir? AB neden Kıbrıs konusunda bizi yalnızlaştırıyor? Sen Kıbrıs 'taki haklarını korumaya kalkmışsın ve orada bir Türk devleti kurulmuş adam bunu hazmedemiyor. AB hem bizi üye yapmaya çalışıyor hem de tek taraflı olarak Rumları Kıbrıs 'ın temsilcileri olarak üye yapıyor. Bu bir genel kural; siz Türkiye 'nin milli menfaatlerini gözetirseniz sizi yalnızlaştırırlar” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile