Yemen’deki Iran destekli Husiler bölgedeki eylemlerine devam ediyor. BM Sözcüsü Stephane Dujarric bugün yaptigi açiklamada, Husilerin aralarinda 11 BM çalisaninin da oldugu bir grup yardim görevlisini alikoydugunu söyledi.
Dujarric, “Hepsinin mümkün olan en kisa zamanda güvenli ve sartsiz bir sekilde serbest birakilmasini saglamak için mevcut tüm yollari takip ediyoruz” dedi.
Yemen Mayyun Insan Haklari Örgütü tarafindan yapilan açiklamada, ülkenin 4 bölgesinde en az 18 Yemenli yardim personelinin kaçirildigi belirtildi. Açiklamada, kaçirma olaylarinin baskent Sana olmak üzere Hodeida, Amran ve Saada kentlerinde es zamanli olarak gerçeklestirildigi aktarildi.
Insan Haklari Izleme Örgütü ise, Husilerin görevlileri çalistiklari islere göre alikoydugunu ve birçogunun nerede oldugunun bilinmedigini aktardi. Izleme Örgütü’nün açiklamasinda, kaçirilanlar arasinda Yemen’de görevli bir kadinin kocasi ile 9 aylik ve 3 yasindaki çocuklarinin da bulundugu kaydedildi.
Husiler, 11 BM Görevlisini Alikoydu
Birlesmis Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Yemen’deki Iran destekli Husilerin aralarinda 11 BM çalisaninin da oldugu bir grup yardim görevlisini alikoydugunu açikladi.



















