Husumet, barış yemeğinde son buldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 'Doğru' ve 'Kaymaz' aileleri arasındaki anlaşmazlık barışla sonuçlandı. Küçük Boğaziye köyünde 2 Eylül 2010 tarihinde me

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 'Doğru' ve 'Kaymaz' aileleri arasındaki anlaşmazlık barışla sonuçlandı. Küçük Boğaziye köyünde 2 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen kavgada Cemil Doğru öldürülmüştü. Olayın kan davasına dönüşmemesi için araya ileri gelenlerin girmesinin ardından Doğru ve Kaymaz aileleri, bin kişilik barış yemeğinde bir araya geldi. İki aşiretin ileri gelenleri Aziz Doğru ile Osman Kaymaz tokalaşarak sarıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, "Ne mutlu bize ki burada ikinci bayramımızı yaşıyoruz. Çok sevdiğimiz Doğru ve Kaymaz ailelerinin barışı için bir arada bulunuyoruz. Yüce Allah'tan diliyorum ki böyle hoş olmayan olaylar bölgemizde bir daha yaşanmasın. Doğru ve Kaymaz ailelerini tebrik ediyorum." dedi.

Barış yemeğine Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, ilçe jandarma komutanı, belediye başkanı ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile