Husumetli Iki Aile 3 Yil Aradan Sonra Baristirildi

Husumetli Iki Aile 3 Yil Aradan Sonra Baristirildi

Bitlis’in Mutki ilçesinde Urfan ve Yalçin aileleri arasinda 3 yil önce baslayan husumet, düzenlenen baris töreni ile sona erdi.

Yaklasik 3 yil önce Mutki’nin Asagikaraboy Köyünde meydana gelen kavgada Yalçin ailesinden bir kisinin hayatini kaybettigi olay sonrasi aralarinda husumet olan Urfan ve Yalçin aileleri bugün baristirildi. Bir dügün salonunda düzenlenen baris töreninde bölgenin kanaat önderlerinin ara girmesiyle iki arasindaki husumet sona erdi. Düzenlenen baris törenin Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoglu ve Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay birer konusma yapti.

Vali Erol Karaömeroglu yaptigi konusmada, “Muharrem ayina kavusmanin manevi huzurunu yasadigimiz bugünlerde, savasmanin haram kabul edildigi dört kutsal aydan birindeyiz. Yaklasik üç sene önce, Urfan ve Yalçin aileleri arasinda yasanan tatsiz olaydan dolayi, yasanilan üzüntüleri hepimiz hatirliyoruz. Ancak bugün, geçmiste yasanan bu üzücü hadiselerin bir daha yasanmamasi için atilan bu adimin, ebedi sürecek kardesligin ilk adimi olmasini temenni ediyorum” dedi.

Her iki ailenin de perisan bir halde olduklarini ifade eden Belediye Baskani Tanglay, “Sehrimizde üç yil önce üzücü bir olay olmustu. Bu üzücü olayla beraberde aileler perisan bir haldeydi. Bugün itibari ile basta kanaat önderlerimizin aile büyüklerimizin ve bu iste emegi geçen hemserilerimizin çok güzel bir ana güne sahitlik ediyoruz” dedi.

Düzenlenen tören Bitlis Il Müftüsü Mehmet Feysal Geylani’nin yaptigi dua sonrasi baris töreni ailelerin Kur’an-i Kerimin altindan geçerek barismasi ile son buldu.

Törene Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi, Il Emniyet Müdürü Ortaç Sekeroglu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoglu, AK Parti Bitlis Il Baskani Kadir Köstekçi, kurum amirleri, kanaat önderleri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile