Hüznü Ramazanın Tadına Dönüştürüyorlar

İDLİB - İSMAİL HAKKI DEMİR - VELİ GÜRGAH - Suriye'de halk, savaşın acısına rağmen yaşadıkları hüznü ramazanın tadına dönüştürmeye çalışıyor.

Birçok gıda ürünlerinde fiyatların 10 katına kadar çıktığı Suriye'de halk, iftar ve sahurda evlerine davet ettikleri misafirleriyle birlik ve beraberliklerini diri tutmaya çalışıyor. Ramazan ayının bereketini sofralara yansıtmaya çalışan Suriyeliler, her namaz sonrası İslam dünyası için dua ediyor.

Sürekli yaşanan elektrik kesintisinden dolayı akşamları karanlığa bürünen Suriye sokakları jenaratörle aydınlatılmaya çalışılıyor. Evini, yakınlarını, arkadaşlarını ve komşularını kaybedenler ise yüreklerindeki acı ve hüzne rağmen iftar ve sahur hazırlıklarına devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla sofralarını donatan Suriyeliler, ülkede yaşanan katliama dünya kamuoyunun sessiz kalmasına da bir anlam veremiyor. Son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığı ülkede, çatışmalar ramazan ayında da şiddetlenerek devam ediyor. Savaşın gölgesinde bir yandan da bayramı düşünen Suriyeliler, uluslararası kamuoyunun ülkelerinde yaşananlara duyarsız kalmamasını istiyor.

İdlibli Ebu Hassan da yardım için gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerini imkanları ölçüsünde en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyor. Yardımların ulaştırılmasına katkı sağlayanları iftara davet eden Ebu Hasan, yokluğa rağmen misafirperverlik örneği gösteriyor.

Ülkenin iç kesimlerindeki çatışmalardan kaçarak İdlib'te terk edilmiş bir askeri binaya yerleşen Suriyeliler ise sahuru şarjlı lambalar ışığında karpuz, peynir, zeytin ve yoğurttan oluşan menüyle yapıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile