Huzurevi Her Geçen Gün Çürüyor

Huzurevi Her Geçen Gün Çürüyor

Orhangazi Belediyesi tarafından yurt yapımı için Milli Eğitim Bakanlığına devri yapılan Nadır Yolu üzerindeki eski huzurevi binası günden güne çürüyor.

Orhangazi Belediyesi tarafından yurt yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı`na devredilen eski huzurevi binası ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan keşif çalışması bekleniyor. Keşif sonucunda ise bina için gerekli olan ödeneğin ne kadar olacağı tespit edilecek. Yurda dönüştürülecek olan bina ile ilgili tadilat çalışması için gerekli olan ödeneğin tespitinden sonra ise binada hem güçlendirme hem de tadilat başlayacak.

Yetkililer, keşiften sonra yurt binası düzenlemesine başlanacağını, bunun için de keşif memurlarını beklediklerini ifade ediyorlar. Bir önceki belediye döneminde yardımsever vatandaşların yaptığı bağışlarla huzurevi binası olarak tasarlanan ancak Sosyal Esirgeme ve Çocuk Kurumu`nun binayı kabul etmemesi sebebiyle huzurevi çalışması suya düşen bina, geçen yıl alınan belediye meclis kararı ile yurt yapılması için milli eğitime devredilmişti. Eski adıyla huzurevi derneği olan ve başkanlığını Yusuf Korkusuz`un yaptığı Dosteli Yardımlaşma Derneği ise huzurevi yapımı için toplanan paralarla alınan gayrimenkulleri milli eğitime devretme sözü vermişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile