Huzurevi Sakinleri Resim Sergisi Açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi huzurevi sakinlerinin hazırladığı karma resim sergisi törenle açıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi huzurevi sakinlerinin hazırladığı karma resim sergisi törenle açıldı.

    Hunat Çarşısı Sergi Salonu‘nda yapılan açılışa, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ile Büyükşehir Belediyesi‘nde görevli daire başkanları, müdürler ve huzurevi sakinleri katıldı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediye olarak huzurevinde kalan vatandaşların sosyal aktivitelerde yer almaları için bu tarz etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Huzurevi sakinlerimizin bir buçuk yıl süren resim çalışmalarında bugün mutlu sona gelindi. Resme gönül veren huzurevi sakinlerimize ve bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

    Yalçın‘ın konuşmasının ardından Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, huzurevi sakinleriyle birlikte 40 adet resmin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Açılış töreninin ardından davetliler sergiyi gezerek, huzurevi sakinlerine ders veren ressam Hasan Gürpınar‘dan resimler hakkında bilgiler aldılar. Sergiye yaptığı 11 tablo ile katılan huzurevi sakini Mehmet Öztürk, ressam Gürpınar‘ın hocalığında kara kalem çalışmasıyla başlayan resim maceralarının zamanla yağlı boya tabloları ile devam ettiğini belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi‘ne ve huzurevi yetkililerine teşekkür etti.

    Ressam Gürpınar ise daha önce okullarda, cezaevlerinde resim hocalığı yaptığını söyleyerek, "İlk defa bir huzurevinde resim dersi verdim ve çok zevk aldım" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile