Huzurevinde 'Huzur' Korosuyla Stres Atıyorlar

Trabzon'un Soğuksu Mahallesi'ndeki Köşk Huzurevinin sosyal faaliyetleri kapsamında, yaşlıların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerinin sağlanması amacıyla müzik grubu oluşturuldu.

Kendileri için oluşturulan müzik grubunda bir araya gelen farklı yeteneklere sahip yaşlılar, hem enstrüman çalıyor hem de türkü söyleyerek stres atıyor.
Sosyal Hizmetler Uzmanı Mehmet Oktay Akyöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köşk Huzurevinin 73 yaşlıya göre ayarlandığını belirterek, Türkiye'nin değişik illerinden gelen 10'u kadın 53 yaşlıya hizmet verdiğini söyledi.

Yaşlıların dolu ve güzel vakit geçirmesini istediklerini ifade eden Akyöz, "Köşk Huzurevi olarak yaşlılarımızın kendilerini rahat hissetmeleri için sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu kapsamdaki faaliyetlerimizden biri de yaşlılarımız için oluşturduğumuz 'huzur' korosudur" dedi.

Akyöz, koroda farklı yeteneklere sahip 11 yaşlının bulunduğunu anlatarak, "Yaşlılarımız geldikçe ve kendilerini belli ettikçe bizler de onların sosyal özelliklerini öğrenmeye başladık. Yaşlılarımızı tanıdıkça her birinin ayrı meziyetleri olduğunu gördük. Kimisi güzel türkü söylüyor, kimisi de darbuka ya da saz çalıyor. Bu tarz yetenekleri gördükçe aklımıza koro oluşturma fikri geldi" diye konuştu.

Yaşlıların saz çalıp türkü söylemekten çok hoşlandığını vurgulayan Akyöz, şunları kaydetti:
"Yaklaşık üç aydır bu tarz faaliyetlerde bulunuyoruz. Huzurevi sakinlerimiz oldukça memnun. Hem enstrüman çalıyor hem de türkü söyleyerek stres atıyorlar. Huzurevi olarak özel programlarımız oluyor ve yaşlılarımız orada da gelen misafirlerimize dinleti yaparak hoş vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu tarz faaliyetler yaşlılarımızın psikolojik açıdan rahatlamaları ve sosyal olarak kendilerini ifade edebilmeleri için önemli."
- Huzurevi sakinleri faaliyetlerden oldukça memnun
Koroda saz çalan Hasan Bayraktar, mesleğinin fotoğrafçılık olduğunu dile getirerek, "Saz çalmaya ilk kardeşimden heves ederek başladım. Bazen düğünlerde bazen de hobi olarak çalarak kendimi geliştirdim. Şimdi ise huzur ve muhabbet için hem çalıyor hem de söylüyorum. Koromuz gerçekten çok güzel. İleriye dönük güzel işler yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Trabzon'a geldiğinde kendilerini ziyaret ettiğine değinerek, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam için özel program düzenlemiştik. Güzel hazırlandık ama bazı nedenlerden dolayı dinletimizi gerçekleştiremedik. Trabzon'u bir daha ziyaret ederlerse onlara güzel bir dinleti sunmak isteriz" ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 15 aydır huzurevinde olan Ali Tatar da bağlama çalmayı sevdiğini belirterek, "Profesyonel değilim ama kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bağlama çalmak beni rahatlatıyor. Sıkıntı ve dertlerimi bağlama çalarak atıyorum. Dinleyen arkadaşlarımız da memnun kalıyor. Onlara da faydalı olabilmek bizleri ayrıca mutlu ediyor" diye konuştu.

İstanbul'dan gelen emekli hemşire Türkan Turbağlı ise Türk sanat müziği ile uğraştığına dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Ailem de Türk sanat müziğiyle uğraşıyordu. Benim de sesim güzeldi. Müzik alanında kendimi geliştirmek çok istiyordum ama olmadı. Erken yaşta evlendim ve dolayısıyla devam edemedim. Her zaman içimde bir heves kaldı. Şimdi de buradayım ve sesim elverdiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Köşk Huzurevinden ve buradaki faaliyetlerden çok memnunum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile