Hz. İsa'nın gerçek yüzü bu mu?

Hz. İsa'nın gerçek yüzü bu mu?

History Channel'da Hz. İsa'nın gerçek yüzü mü? şeklinde yayınlanan görüntüler tartışma yarattı.

Yapılan çalışma izleyicileri hayrete düşürdü. Bilim ve dinin yakınsama yöntemi ile elde edilen sonuca göre Hz. İsa’nın her yerde popüler olarak kullanılan görüntülerinden hiç birine benzemediği ortaya çıktı.

ABC News'in haberine göre Bilgisayar görüntüleri ile elde edilen imajın; gerçek görüntüyü birebir yakalaması ne kadar mümkün bilinmez ama siluet inananlar ve konunun meraklıları için büyük ilgi odağı olacak.

Bir Katolik papazı ve otoritesi olan Papa Jonathan Morris Hıristiyanlık Din Bilimi’nde ve Hıristiyanlığın tarihinde İsa’nın yüzünü aramanın(siluetinin neye benzediğini öğrenmek) çok uzun geçmişi olan bir gelenek olduğunu söyledi.

HZ. İSA'NIN GERÇEK YÜZÜNÜ BULMAK

Hristiyanlar tarafından çarmıha gerildiğine inanılan Hz. İsa'nın mezar kumaşı (kefeni) olarak kullanılan ünlü “kanlı keten bezi”nin üzerindeki bulguların sanatçılara çalışmalarında yol gösterdiği ve Hz İsa’nın yüzü ile ilgili bu sonucu çıkarmalarına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Stüdyo Macbeth’ten tasarım sanatçısı Ray Downing “Eğer isanın yüzünü yeniden çizmek ve yüze en yakın gerçekliği elde etmek istiyorsanız; bu konuda elinizde yalnızca kanlı kefen bezinin olması sizi imkânsızı başarmaya yöneltiyor” diyor

Downing konuşmasında; “Hz İsa’ya ait olduğu belirtilen eski kefen bezinin; Hz İsa’nın vücudunun ön ve arka kısmının izlerini taşıdığını biliniyor. Bez aynı zamanda, Hz. İsa döneminden kalma ve üzerindeki kanla birlikte o döneme ait kir ve su kalıntılarını da barındırıyor.

Kumaş parçasından elde edilen verilere et giydirmek için üstün modern beceriler gerektiriyor. Bir yıl süren projede grafik sanatçılarından oluşan bir ekip en yeni teknolojiyi kullanarak bilgisayar görüntülerini ortaya çıkardı” diyor!

Kurşun sanatçısı olan Downing , Hz İsa’nın mevcut yüz tasvirleri konusunda birçok bilgiye sahip olduğunun ve ortaya çıkardıkları yüzün Hz İsa’ya daha çok benzediğine inandıklarını ifade ediyor

ANTİK KEFEN İPUÇLARI SAĞLADI

Downing, çalışmada en önemli problemin kefenin durumu olduğunu ve aynı zamanda kefenin ipuçlarını da barındırdığını belirtiyor. Kefende görüntüye dair ipuçlarının bozulmuş olduğunu söyleyen Downing, bozulma nedeninin kumaşın vücuda sarılması olduğunu belitiyor.

Aynı zamanda Abraham Lincoln’ün resmini ortaya çıkaran tasarımcı Downing; Çözüm için kefendeki izler kullanılmalıydı. Yalnız kefen duvarda asılı değil bir insan bedenine sarılı idi ve o yüz orada saklıydı” sözleriyle çalışmanın zorluğuna vurgu yapıyor.

Downing, “kefendeki bozulmaları taklit(imistasyon) ederek bu görüntüleri elde edebilir, onu şekle sokabilir ve yüzün neye benzediğini ortaya koyabilirdik; bu bize bir yol gösterdi” dedi

Kaynak: Haber 7

İŞTE HABERİN VİDEOSU
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile