'Hz. Muhammed Açıklaması Allah'ın Elçisi Filmi İslamiyet'in Özüne Işık Tutuyor'

Tarihçi yazar Uğurluel: ' Çağrı filminde İslamiyet çok yanlış anlatıldı çünkü film baştan sona savaşla geçiyor. İslamiyet kılıçla savaşla yayılmış bir din değildir' 'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi, İslamiyetin sadece savaştan ibaret olmadığını, Peygamber Efendimizin hoşgörüsü, insana ve insanlığa bakışı ele alınıyor. Bu yönden bu film İslamiyetin özünü daha iyi anlatıyor'

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, 'Çağrı filminde islamiyetin hep savaş yönü anlatıldı. İslamiyet kılıçla kalkanla yayılmış bir din değildir. Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi, İslamiyetin sadece savaştan ibaret olmadığını, Peygamber Efendimizin hoşgörüsü, insana ve insanlığa bakışı ele alınıyor. Bu yönden bu film İslamiyetin özünü daha iyi anlatıyor.' dedi.

Uğurluel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filminin, Hz. Peygamberi anlatan film Çağrı'ya alternatif oluşturduğunu savundu.

Çağrı filminin teknik olarak iyi bir film olmasına karşın İslamiyet'in yayılmasının sürekli savaşlarla olduğu izlenimi doğurduğunu ifade eden Uğuğluel, şunları kaydetti:

'Çağrı filmi teknik olarak iyi olabilir ama İslamiyet'in sürekli savaş yönünün anlatılması çok yanlış çünkü İslamiyet kılıçla kalkanla yayılmış bir din değildir. Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi filmi, İslamiyetin sadece savaştan ibaret olmadığını, Peygamber Efendimizin hoşgörüsü, insana ve insanlığa bakışı ele alınıyor. Bu yönden bu film İslamiyetin özünü daha iyi anlatıyor. Bu yönden bu film İslamın özüne daha iyi ışık tutuyor.'

Uğurluel, bu filmde de Çağrı'da olduğu gibi İslam inancının hassasiyetleri gözetilerek Hazreti Muhammet'in yüzünün gösterilmediğini ancak çocukluğa ait dönemden zülüfleri ve endamının gösterilmesinin tartışılabileceğini ifade etti.

Filmin İranlı bir yönetmence çekilmesi dolayısıyla kimi çevrelerce filme karşı ön yargılı bir yaklaşım sergilendiğini öne süren Uğurluel, şunları kaydetti:

'Bu filmi yerden yere vurmak yerine, varsa eksikleri, kusurları kapatıp daha iyisini nasıl yapabiliriz diye düşünmemiz gerekir. Gelin biz bu filmi bir basamak olarak görelim, daha iyisini nasıl yaparız onu planlayalım. Yeşilçam'da 30 yıl evvel yapılan Rabiatül Adeviye filmleri çok korkunç ve kötüydü. Artık bizim daha iyilerinin yapmamız ve hedeflememiz icap eder. Böyle bir filmi eleştiri yağmuruna tutmak yerine yapılan hatalardan ders alıp üzerine koyarak daha üst basamaklara çıkmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki bizim yapacağımızı filmler daha çok ses getirecek ve daha çok beğeni görecektir çünkü dünyada siyer konusunda en donanım topluluk biziz.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile