Hz. Ömer Camii Onarıma Alındı

Hz. Ömer Camii Onarıma Alındı

Van‘ın en büyük camilerinden biri olan Hz. Ömer Camii, yapıldığı 35 yıl sonra ilk kez onarıma alındı.

Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı Van Şube Başkanlığı‘na ait olan Hz. Ömer Camii elden geçiriliyor. Caminin yapıldığı 1976 yılından bu yana hiç bakıma alınmadığını belirten Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ibadethanenin içinde bulunan nakışların, hatların ve yazıların yeniden elden geçirileceğini belirtti. Ayrıca caminin çatısının değiştirileceğini, doğal gaz çekileceğini ve kazan dairesinin bulunduğu bölgenin de yıkılarak yerine vatandaşların daha rahat abdest alacağı bir şadırvan kurulacağını söyleyen

Arvas, bunun maliyetinin 180 bin lira olduğunu kaydetti.

Hz. Ömer Camii‘nin Doğu Anadolu Bölgesi‘nin en güzel camilerinden birisi olduğunu ve bu nedenle çok önem verdiklerini söyleyen Arvas, eksikliklerin giderilmesi içinde aynı çabayı harcadıklarını kaydetti. Avas, "Camimizin onarım ve bakımını 2,5 aylık süre içerisinde tamamlayarak Ramazan ayının başında hazır hale getireceğiz ve sabah namazlarını cemaat olarak burada kılacağız" dedi.

Arvas, zaman zaman Sakal-ı Şerif ve Kabe örtüsünü de getirip burada halkın ziyaretine açmayı planladıklarını anlattı.

Elazığ‘da bulunan İzzet Paşa Camii‘nin bir benzeri olarak Van‘da yapılan ilk cami olan Hz. Ömer Camii, 4 büyük fil ayak denilen sütun üzerinde inşa edilmiş bir Osmanlı eseri benzeri ibadethanedir.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile