I Kerimi Güzel Okuma Yarışması"

Yozgat - Erkek Kur'an kurslarında eğitim gören 17 yaş altı çocuklar arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması"nın Türkiye finali, Yozgat'ta yapıldı.

Çapanoğlu Büyük Cami'de gerçekleştirilen yarışmaya bölgelerinde birinci olan 7 öğrenci katıldı.

Yarışmada, Kahramanmaraş'tan Abdulkadir Keskin birinci, İzmir'den Taner Önder ikinci, İstanbul'dan Halil ibrahim Akgül ise üçüncü oldu. Keskin'e 5, Önder'e 4, Akgül'e 3, diğer yarışmacılara ise 2'şer altın hediye edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, yarışma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur'an kurslarında okuyan erkek ve kız öğrenciler arasında her yıl Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması düzenlediklerini söyledi.

Bölgelerindeki yarışmalarda derece giren öğrencilerin Türkiye finalinde yarıştığını ifade eden Dinç, "Ön eleme neticesinde dereceye giren 7 öğrencimiz Türkiye finali için buraya geldi. Burada işin ehli olan hocalarımızın oluşturduğu jürümiz, gayet isabetli bir şeçim yaparak dereceleri tespit etti" diye konuştu.

Bu yarışmaların, gelecek nesiller için örnek teşkil edebileceğini belirten Dinç, yarışmanın rekabet değil, teşvik oluşturmak amacıyla yapıldığını dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının eğitim hizmetlerine değinen Dinç, "20 bin Kur'an kursumuzla 1 milyon 17 bin öğrencimiz Kur'an okuyor. Başkanlığımız, eğitim hizmetini, Kur'an hizmetini en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyor. Başkanlığımız, 120 bine ulaşan personeliyle toplumun birlik ve beraberliğine, sukunetine, huzuruna katkı sağlamaya çalışıyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile