IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Seçim Sonrasi Saraçhane'de Vatandaslarla Bulustu

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, 31 Mart seçim gecesini 1 Nisan’a baglayan saatlerde, seçim sonrasi Saraçhane’de vatandaslarla bulustu.

Bir kez daha Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani seçilen Ekrem Imamoglu, CHP Istanbul Il Baskani Özgür Çelik ile birlikte seçim otobüsünün üzerinden coskulu kalabaligi selamladi. Imamoglu’na, esi Dr. Dilek Kaya Imamoglu, ogullari Selim ve Semih ile kizlari Beren Imamoglu da eslik etti. Vatandaslarin istegi üzerine ceketini çikarip, gömleginin kollarini sivayan Imamoglu, konusmasinda sunlari söyledi:

“Benim büyük ailem, bu aksam buraya çok degerli Il Baskanim Özgür Çelik’le, bir de sevgili ailemle çiktim, esim ve çocuklarimla. Bir de benim kocaman bir Istanbullu ailem var. Sizleri tanistirmaya, sizlerle kucaklasmaya geldim. Merhaba Istanbul; 16 milyon kazandi. 16 milyon Istanbullu kazandi; kutlu olsun. Bu seçimin kaybedeni yok. Bizim oldugumuz yerde öteki yok... Istanbul’a, bütün insanlarimiza hayirli olsun. Bu sehrin en ön saflarindaki mini minnacik çocuklarimiza hayirli olsun. Bu sehrin pirlanta gibi, ülkeye birlikte umutla kosacagimiz gençlerine hayirli olsun. Bu sehrin kadinlarina, bu sehrin annelerine, bu sehrin beyefendilerine, emeklilerine hayirli olsun. Bu sehre deger katan 16 milyon insanina, bu sehrin çesitliligine, bu sehrin bütün insanlarina, bu sehrin inançlarina, bu sehrin kadim kültürüne, bu sehrin kadim dillerine, bu sehrin kadim her duygusuna hayirli ugurlu olsun. Bu sehrin canim insanlarina, çesitliligine, bu sehrin, milletin her ferdine, her inancina; Alevi’sine Caferi’sine, Safi’sine, bütün mezheplerine bu sehrin Kürtlerine, bu sehrin Çerkez’leri bu sehrin her etnik kökenden insanina hayirli olsun. Bu sehrin inançlarina; Hristiyan’ina, Musevi’sine, Ermeni’sine, Süryani’sine hayirli olsun. Mübarek Ramazan ayindayiz. Bizim inancimizda, bizim geçmisimizde, bizim Osmanli’dan Cumhuriyete insan ayirt etmek yok. Bu sehir bize Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. Bu sehirde yeni bir kültür basladi.

Bu sehir, ayni zamanda bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Bu basariya, hep birlikte, 5 yil önce baslayan o güçlü demokrasi yolculuguyla basladik. Hep birlikte iyiligin, güzelligin, insanlariyla bir olmanin anlayisini temsil ettik. Bu basariya deger katan ve bu yolculugu en güçlü sekliyle birlikte tasarlayarak, Istanbul’da güçlü bir basari elde etmemize vesile olan Genel Baskanim Sayin Özgür Özel’e tesekkür ediyorum. Onun nezdinde, partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, Merkez Yürütme Kurulu’na, Parti Meclisi üyelerimize tesekkür ediyorum. Istanbul’da muazzam bir organizasyonla, bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adina organize çalisan, güçlü parti örgütümüzü koordine eden Il Baskanimiz Özgür Çelik’e tesekkür ediyorum. Sevgili Baskanimin nezdinde, partimizin yöneticilerine, ilçe baskanlarina, adaylarimiza tesekkür ediyorum. Ayni zamanda Istanbul’un on binlerce gönüllülerine tesekkür ediyorum. Ve emektar, cefakar Istanbul Gönülleri’nin yani sira, bu basarida emek harcayan ve en önde kosan, ayni zamanda güçlü bir Istanbul ittifaki var. Istanbul ittifaki, toplumun içsellestirdigi bu seçimde halkin ittifaki oldugunu ve bu ittifaki sandikta kuran, burada onu paylasan 16 milyon Istanbulluya tesekkür ediyorum. Yürekten sükranlarimi sunuyorum.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile