IBB Baskani Imamoglu Açiklamasi 'Yagis Bugün Ve Yarin Da Devam Edecek'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, yagisla ilgili açiklamalarda bulundu. Imamoglu, ISKOM’da yaptigi açiklamada, "Yagis gün boyu sürecek, yarin da devam edecek. Bugün yogunluk özellikle bogaz hattinda, Sariyer, Beykoz hattinda etkili olacak” dedi.

Meteoroloji, AKOM ve AFAD’in uyarilarinin ardindan beklenen saganak yagis dün aksam Istanbul’da etkili oldu. Gök gürültülü yagis, sabaha kadar araliklarla devam etti. Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu kent genelinde etkili olan saganak yagis ile ilgili gelismeleri ISKOM’dan takip etti. Açiklamalarda bulunan Baskan Ekrem Imamoglu, "Belki de küçük bir yagista bile çok sorunlu ortamlarda yasadigimiz manzaralari oldukça minimize etmis durumdayiz. Istanbul’un kanalizasyon sistemiyle ilgili özellikle ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanlari var. 39 ilçemizle koordineli çalisiyoruz. Yagis gün boyu sürecek, yarin da devam edecek" ifadelerini kullandi.

“Sorunlari bir anda çözebiliyoruz diyemeyiz”

Istanbul genelindeki yagislar hakkinda konusan IBB Baskani Ekrem Imamoglu, “Yagisla geçen bir süreci yasiyoruz. Dünden beri Istanbul’da süren bir hava söz konusu. Bugün biraz daha siddetini artirmis durumda. Biraz önce yaptigimiz toplantida yaklasik maksimumda 60 kilogrami bulan yagislari görmeye basladi.

Özellikle bogaz hatti olan Sariyer ve Beykoz hattinda. Bu yagis olana kadar yükselen bir süreci yasiyoruz. Gün boyu devam edecek. Yarin da bir yagis takvimi içerisindeyiz. Elbette bu tespitle vatandaslarimizin dikkatli olmasini ve bu yagis sürecinde bütün vatandaslarimizin tedbirli bir sekilde disariya çikmasini öneriyorum. Binlerce çalisanimizla bu tür anlari çok iyi deneyimlemis çok dogru yerlerde ve çok dogru noktalarda hazir bulunan bir ekibimiz var. Su anda 6 bin 300 personelimiz ile sahadayiz. 2 bin 155 is makinesi ve ekipmanla birlikte aninda müdahale edebilir durumdayiz. Bunlarin daha da siddetli olanlarini yasadik. Çok hazirlikli bir ekibimizin oldugunu bütün hemserilerime gururla ifade edebilirim. Bazi kronik sorunlu alanlarin tümüne yapmis oldugumuz müdahalenin aslinda bugün meyvesini topluyoruz. Belki de küçük bir yagista bile çok sorunlu ortamlarin manzaralarini yasadigimiz meydanlarda, kavsaklarda su an bunu oldukça minimize etmis durumdayiz. Elbette yillarin birikimi, sorunlari bir anda çözebiliyoruz diyemeyiz. Bazi noktalarda çalismalarimiz hala devam ediyor” açiklamasinda bulundu.

“Ekiplerimiz Esenyurt’ta yasanan vakanin ardindan orada”

39 ilçe belediyesiyle de koordineli çalistiklarini belirten Imamoglu, “Bu tarz yagmurlarin yagdigi zamanlarda en önemli konu yaz döneminde mazgal temizlikleri ve kanal temizlikleri. Bu konuda da hassas bir çalisma sürdürüyoruz. Büyüksehir Belediyesi yetkisi alaninda bulunan noktalarda binlerce arkadasimiz günlerce bu temizlik noktasinda hassas bir çalisma sürdürüyorlar. Istanbul’un özellikle kanalizasyon sisteminde yagmur suyu alanlarinda ilçe belediyelerimizin sorumluluk alanlari var. 39 ilçemizle de koordineli çalisiyoruz. Karsilikli uyarilarimizi birbirimize yapiyoruz. Anlik müdahalelerde de birbirimize destek oluyoruz. Bugün gün içerisinde bazi görüntüler vatandaslarimizin önüne düsebilir. Arkadaslarim Esenyurt’ta bir bölgeye 25 kilogram yagis düstügünü ifade etti.

Geçen Esenyurt’ta yasadigimiz su baskinindan daha düsük bir miktarda yagis aldi. Çok kisa bir süre de 20 dakika içerisinde bu yagisi aldi. Bu yil sonunda oradaki sorunu tamamen kaldiracagiz. Ne yazik ki orada daha önce de su havzasina dere yataginin yillar öncesinde imara açilmasi üzerine ve dere yataginin akisinin degistirilerek devam ettirilmesinin bugün yasanan kronik sonuçlari diyebiliriz. Bugün itfaiye, ISKI, yol bakim, zabita, atik yönetimi ve ISTAÇ ekipleri Esenyurt’ta yasanan bu vakanin ardindan orada. Temizlik çalismalarini bitirmek üzere” seklinde konustu.

“Yagislar Sariyer ve Beykoz hattinda etkili olacak”

Yagislarinin devam edecegini kaydeden Imamoglu, “Yagislar bugün gün boyu devam edecek. Aksam saatlerinde biraz hafiflemesi söz konusu ama yarin yagisin Istanbul’da oldugunu biliyoruz. Bugün yogunlugun özellikle bogaz hattinda, Sariyer, Beykoz hattinda etkili olacak. Bir kismi Alibeyköy, bir kismi Sile yönüne dogru ama bu hatta az yogunluklu bir yagis bekleniyor. Iklim degisikligi meselesi çok önemli. Anlik yagislarin bize yasattigi problemin temel kaynagi bu. Yurdumuz ya da Dünya’nin herhangi bir yerine düsen anlik bu yagislarin temelinde aslinda baska sorunlari çikartmamizdan kaynakli. Sehirlesmeden tutun da tarim alanlarinin, ormanlarin yok edilisine varincaya kadar Dünya’ya verdigimiz zararin aslinda bize gri dönüsü diyebiliriz. Bu baglamda her kurumun, her ülkenin, her sehrin, her insanin bu sürece sorumlu bir birey olarak hareket etmesinin sart oldugunu ifade edeyim. Istanbullumuzu uyarmak, görevimizi yerine getirmek bizim sorumlulugumuz ama bu tür ortamlarda is birliginden ve el birliginden hareket etme kabiliyetinden dolayi tekrar bütün vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile