İBB Başkanı Topbaş, COPPEM Genel Kurulu'na katılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İtalya'nın Palermo kentinde düzenlenen ve bu yıl 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Avru

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İtalya'nın Palermo kentinde düzenlenen ve bu yıl 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Avrupa Birliği – Akdeniz Yerel ve Bölgesel Yönetimler İşbirliği Komitesi (COPPEM)'nin Genel Kurul Toplantısı'na katılacak.

İtalya'nın Palermo kentinde düzenlenen COPPEM'in 15. Genel Kurul Toplantısı'nın 29 Kasım Pazar günü yapılacak açılışında COPPEM ve Sicilya Bölge Başkanı Raffaele Lombardo ile Coppem Genel Sekreteri Carmelo Motta, birer konuşma yapacak.

Toplantının aynı gün yapılacak özel oturumunda ise, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı sıfatı ile katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, onur konuğu olarak yapacağı teşekkür konuşmasında "Avrupa-Akdeniz Havzasında Yerel Yönetimlerin Rolü"nün önemini vurgulayacak. Söz konusu özel oturumda, COPPEM tarafından, Başkan Kadir Topbaş'a UCLG başkanlığına seçilmiş olması vesileyle kendisine yüksek sanat değeri taşıyan bir eser hediye edilerek, bir kutlama seremonisi gerçekleştirilecek.

Kutlama sonrasında, Avrupa - Akdeniz Parklar ve Koruma Alanları Federasyonu'nun kuruluşu amacıyla yapılacak konferans ile komisyonların çalışmaları gerçekleştirilecek.

1995 yılında imzalanan Barselona Deklarasyonu'nda belirlenen hedeflerin başında barış, güvenlik, ekonomik, finansal, sosyal ve kültürel işbirlikleri geliyor. COPPEM Türkiye temsilciliği ise Türk yerel yönetimlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının AB programlarına entegrasyonunu sağlama, Akdeniz'de ortak projeler geliştirme ve Türkiye'nin AB üyeliği konusunda destek veren çalışmalar yürütüyor.

COPPEM

Merkezi Palermo'da bulunan, Akdeniz ülkeleri belediyeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi, Avrupa Birliği'nin kaynaklarının kullanılması ve işbirliğinin sağlanması konusunda projeler geliştiren COPPEM, 27-28 Kasım 2000 tarihinde İtalya'nın Palermo kentinde kuruldu.

AB ve Akdeniz'e kıyısı olan Arap ülkeleri ile Orta Doğu'daki 35 ülkeden 219 yerel yönetim ve belediyenin üye olduğu COPPEM, AB ülkeleri ve Avrupa-Akdeniz ülkeleri özel ve devlet finans yapıları ile birlikte Avrupa-Akdeniz bölgesindeki şehir, belediye ve yerel yönetimleri arasındaki diyalog ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile