İbb’den Yılbaşı Önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yılbaşı nedeniyle bazı önlemler aldı.

Yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak metro, tramvay ve vapur seferleri artırıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullular’ın 31 Aralık yılbaşı gecesini rahat ve huzurlu geçirmesi için bazı önlemler aldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmeler, zabıta görevlileri tarafından denetlenecek. Zabıta ekipleri, özellikle Taksim, Beyoğlu, Aksaray, Kadıköy, Bakırköy gibi eğlence merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde işletme sahiplerini, fiyat tarifelerini asmaları, ilan edilen bu tarifeye uymaları hususunda uyardı. Ayrıca yılbaşını eğlence mekânlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek.

İETT, hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek. İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılacak. Ayrıca, Metrobüs Hattı’nda halen 24 saat olarak gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık yılbaşı gecesi de aralıksız sürecek. Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikâyetlerini 372 13 06 no’lu telefona iletebilecekler.

Ulaşım A.Ş. de yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak sefer sayılarını artıracak. 31 Aralık 2013 gecesi İstanbul Ulaşım A.Ş işletmesinde olan M1 Aksaray-Havalimanı Metro Hattı, M2 Şişhane-Hacıosman Metro Hattı, F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, M4 Kadıköy-Kartal Metro Hattı, T1 Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı, M3 Başakşehir-Kirazlı-Olimpiyatköy Metro Hattı ve T4 Topkapı-Habibler Tramvay hattında seferler 02:00’ye kadar uzatılacak. Talep olması halinde seferler M2 Şişhane-Hacıosman Metro hattında sabaha kadar uzatılabilecek. 31 Aralık 2013 gecesi hatlarda yaşanacak yoğunluk ile doğru orantılı olarak görev yapacak güvenlik görevlisi sayısı da arttırılacak.

Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel olarak bazı hatlarda gece 01:00 ile 01:30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek. Gece saat 01.00’da Kadıköy’den Karaköy, Kabataş ve Beşiktaş’a, yine aynı saatte Üsküdar’dan Beşiktaş’a ek sefer düzenlenecek. 01.30’da ise Karaköy-Kadıköy, Kabataş-Kadıköy, Beşiktaş-Kadıköy ve Beşiktaş-Üsküdar arasında sefer yapılacak.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat arttırılacak.

İSKİ, tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri alacak ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile