IBB Esenler Spor Kompleksi'nde Klor Gazi Sizintisindan 5 Kisi Etkilendi

IBB Esenler Spor Kompleksi'nde Klor Gazi Sizintisindan 5 Kisi Etkilendi

IBB Esenler Spor Kompleksi’nde havuz temizligi için kullanilan klor gazi borularindaki sizintindan kaynakli 5 kisi etkilenerek hastaneye kaldirildi.



Olay, saat 22.00 siralarinda Istanbul Büyüksehir Belediyesine (IBB) ait Esenler Spor Kompleksi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, içeride sporcu ve spor kompleks çalisanlarinin bulundugu sirada havuz temizligi için kullanilan klor gazini tasiyan borularda sizinti oldu. Sporcular ve çalisanlar bogazlarinda ve gözlerinde yanma hissettiklerini söyledi.

Görevliler, gaz sizintisindan süphelenerek itfaiye ve saglik ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içeride klor sizintisi oldugunu tespit ederek, spor kompleksinde bulunanlari tahliye etti. Saglik ekipleri, özel kiyafetler giyerek klor gazindan etkilenen sporcu Oguzhan A., Halil A., Eren Ç., Zekai Y. ile spor kompleksi sorumlusu Mesut Cihan G.’ye ilk müdahaleyi yaptiktan sonra hastaneye götürdü. Olaya iliskin sorusturma baslatildi.

“Biz hemen çiktik ama arkadaslarimizin durumu çok kötü”

Sporcu Umut Sevgin, yasanan olaya iliskin konusarak, “Su anda bu kadar arkadasimiz magdur. Klor borusu patladi nasil bir amatörlük ben anlamadim. Bu kadar insanin cani sikintida. Erken çikmasak daha kötü seyler olabilirdi. Biz içerideydik. Arkadaslarimizi gördükten sonra girmedik havuza. Biz hemen çiktik ama arkadaslarimizin durumu çok kötü. Boru patlamis havuzda ilk önce bir sey yoktu. Ama sonradan göz yanmalari, bogaz yanmalari, herkes öksürmeye basladi.

Ondan sonra birileri geldi disariya atti herkesi” dedi.



Klordan etkilenen sporculardan birinin yakini ise, “Yegenim havuzda yüzerken zehirlendigini söylediler. Su anda acil hastaneye kaldiriyorlar. Su anda doktorlarin söyledigine göre durum iyi” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile