IBB'nin Feshane'deki Sergisine Iliskin Sorusturma Baslatildi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nce Feshane’de açilan ve müstehcenlik, çiplaklik ve dini degerlere hakaret içerdigi iddia edilen sergiye iliskin sorusturma baslatildi.

Yesevi Alperenler Egitim, Kültür ve Yardimlasma Dernegi Genel Baskani Kürsat Mican, Feshane’de açilan ‘Ortadan Baslamak’ adli serginin müstehcenlik, çiplaklik ve dini degerlere hakaret içerdigi iddiasiyla Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ile ilgilileri hakkinda suç duyurusunda bulunmustu. Söz konusu dilekçede, "Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Tasavvuf Müzesi’ yapilacak diyerek 4 yil evvel kapatilan Feshane’de yaklasik 1 ay önce ‘Ortadan Baslamak’ adli bir sergi açildi. Bu sergide Eyüp El Ensari hazretlerinin türbesinin yani basinda sanat adi altinda sergilenen, çiplaklik, müstehcenlik, sapkinlik içeren figürler, heykeller, fotograflar ve resimler bulunmasi kökü bu topraklara, milli ve manevi degerlere bagli biz Istanbullulari derinden yaralamis, ziyadesiyle üzmüstür. Ahlaka ve adaba aykiri olan bu görüntülerin sergilenmesine sebep olan kisiler hakkinda ceza verilmesini ve bu serginin kapatilmasini saygiyla arz ve talep ederiz" ifadelerine yer verilmisti.

Konuya iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca suç duyurusu incelemesi tamamlandi. Bassavcilikça ’halki kin düsmanliga tahrik veya asagilama" suçundan baslatilan sorusturma neticesinde, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligi Genel Sekreterligi’ne yazi yazilarak söz konusu serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kisi ya da kisilerin açik kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile