Ibn-I Sina Uluslararasi Saglik Arastirmalari Kongresi Basladi

Ibn-I Sina Uluslararasi Saglik Arastirmalari Kongresi Basladi

ZBEÜ Saglik Bilimleri Fakültesi tarafindan düzenlenen “I. Ibn-i Sina Uluslararasi Saglik Arastirmalari Kongresi”, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer’in açilis konusmasiyla basladi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi tarafindan düzenlenen I. Ibn-i Sina Uluslararasi Saglik Arastirmalari Kongresi, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen açilis töreniyle basladi.

“Yaslilarda Sagligi Gelistirme” temasiyla gerçeklestirilen kongreye ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Zonguldak Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Ertugrul Güner, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Türkmen Köse, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklâl Marsi’nin okunmasinin ardindan kongreye dair sinevizyon gösterimi gerçeklestirilerek protokol konusmalarina geçildi. ZBEÜ Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sibel Koçak, 65 yas ve üzeri nüfusun toplum içinde yüzde 10 oranini geçmesiyle nüfusun yaslanmaya basladigini, Türkiye’nin de su an bu esigi astigini belirtti.

Yaslanmakta olan nüfusun ihtiyaç duydugu bakim ile topluma, hayâtî, kültürel faaliyetlere katilimin sürdürülmesi gibi kritik konularda kongrede tartisilacak olan hususlarin büyük önem arz ettigini belirten Koçak, yapilacak sunumlarin ve tartismalarin Türkiye’de gerçeklestirilecek yeni çalismalara da vesile olmasini temenni etti.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her alanda oldugu gibi tip alaninda da büyük çalismalar gerçeklestirdiklerini, özellikle Bati Karadeniz’in saglik üssü olma vizyonuyla gerek üniversiteye bagli saglik birimleri gerek de Üniversite Hastanesi ile bu alanda mühim çalismalar sürdürdüklerini belirtti.

Rektör Özölçer, özellikle yaslilarin ihtiyaç duyduklari temel saglik hizmetlerine, topluma kazandirilmak için ihtiyaç duyduklari temel uygulama ve imkânlara erisim konusunda her geçen gün daha çok çalisma gerçeklestirildigini, Türkiye’nin de giderek yaslanmakta olan nüfusu sebebiyle bu konuda büyük çabalar içinde oldugunu ifade etti.

Bu sebeple ZBEÜ olarak bu konuda çalismalar ortaya koymak ve bu alanda çalisan tüm akademisyen ve arastirmacilari bir araya getirerek bir çalisma platformu olusturmaya çabaladiklarini belirten Rektör Özölçer, kongrenin önemine isaret ederek bu çabaya uygun, kiymetli çiktilar saglanacagina emin oldugunu aktardi.

Rektör Özölçer’in, sözlerini tüm katilimcilara tesekkürlerini ve saygilarini sunarak sonlandirmasinin ardindan ZBEÜ Devlet Konservatuvari ögretim elemanlarindan Dr. Ögr. Üyesi Özgür Kircali yönetimindeki Devlet Konservatuvari Gençlik Oda Orkestrasi’nin icra ettigi klasik müzik konserine geçildi. Büyük begeni toplayan konserin ardindan Rektör Özölçer, orkestrayi yöneten Dr. Ögr. Üyesi Özgür Kircali’ya tesekkür belgesi takdim etti. Belge takdiminin ardindan oturumlarla baslayan I. Ibn-i Sina Uluslararasi Saglik Arastirmalari Kongresi, 2-4 Mayis tarihleri arasinda ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenecek oturumlarla devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile