İbrahim Güçlü: Devletçi iktidarı sürdürmek isteyen merkez, Öcalan'ı da yönetiyor (Özel)

HAK-PAR'ın kurucularından İbrahim Güçlü, PKK'nın son eylemlerinin, aynı zamanda Ergenekon'un yeniden üstünlük sağlaması olarak nitelendirilebileceğini

  HAK-PAR ' ın kurucularından İbrahim Güçlü , PKK ' nın son eylemlerinin , aynı zamanda Ergenekon ' un yeniden üstünlük sağlaması olarak nitelendirilebileceğini söyledi . Güçlü , Türkiye ' de devletçi iktidarı sürdürmek için , devleti dizayn eden bir ortak yönetimin olduğunu ve bu merkezin Öcalan ' ı da yönettiğini iddia etti .

Güçlü , AK Parti ' nin büyük plan ve oyunlarını açığa çıkardığı Ergenekon ' un tuzağına düştüğünü iddia etti . Güçlü , AK Parti ' nin dış politikada İran ve Suriye ile yakınlaşması , ABD , İsrail ve Batı dünyasını dışlamasının iktidar mücadelesinde inisiyatifin Ergenokona geçmesini sağladığını savundu . Güçlü , Türkiye ' de devletçi iktidarı sürdürmek için , devleti dizayn eden bir ortak yönetimin olduğunu ve bu merkezin Öcalan ' ı da yönettiğini savundu . PKK ' nın son eylemlerinin , sivil iktidarı ve toplumu , yeniden asker ve sivil bürokrasiye muhtaç hale getirdiğine işaret eden Güçlü , şöyle konuştu :

" PKK ' nın yeni eylemlerini , aynı zamanda Ergenekon ' un yeniden üstünlük sağlaması olarak nitelendirmek yanlış olmaz . Zaten PKK eylemlerinden önce , devlet iktidarını ayakta tutan belirleyici güçlerden biri olan ve halkı temsilden uzak olan yargı mekanizmasının harekete geçerek Balyoz Davası tutuklularını serbest bırakması , asker subayları ve generalleri sorguya çeken ve tutuklayan hâkimleri tazminat davasına çarptırması , Ergenekon ' un yeniden egemenlik kurmasının ayak seslerinin ifadesiydi . "

Güçlü , PKK ' nın yeni eylemleriyle sadece AK Parti sivil iktidarın vurulmadığını , Irak

Bölgesel Kürt Yönetimi ' nin PKK yandaşlığı ve destekçiliği enstrümanıyla baskı altına alınmaya çalışıldığını da iddia etti .

Güçlü , Kürtlerin bu gerçekleri görerek , siyaset oluşturmalarını ve Irak Bölgesel Yönetimi ' nin bu tehlikeli gelişmelere karşı duyarlı olması gerektiğini vurguladı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile