Ibrahim Kalin, ABD'li Müslüman Çati Kuruluslarinin Kongresinde Katilimcilara Hitap Etti

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, ABD'deki Müslüman örgütlerin çati kuruluslarinca bu yil 20'ncisi düzenlenen MAS-ICNA Kongresi'nde katilimcilara hitap etti.

Kalin, kongrede yaptigi konusmada, mana, hikmet ve hürriyet üzerine degerlendirmelerde bulundu.

Pozitivizm ve fen bilimlerinin, kainattaki "manayi" göz ardi ettigini belirten Kalin, insanin mananin pesindeki bir varlik oldugunu ve Islam'in "hikmet" kavrami ile kainattaki manayi ortaya koydugunu söyledi.

Mana, hikmet ve amaç olmaksizin insanin kendi potansiyelini ortaya çikaramayacagina dikkati çeken Kalin, katilimcilara "21'inci yüzyilda Müslüman bireyler ve Müslüman topluluklar olarak hikmetin manasini yeniden tesis etmeliyiz. Çünkü hayatimizda çok fazla yargi varken çok az hikmet var." tavsiyesinde bulundu.

Inanç ile hürriyet kavramlarina iliskin de degerlendirmede bulunan Kalin, hürriyetin sadece bir seyi seçme özgürlügü olmadigini, dogruyu seçmenin önemli oldugunu, yine bunun da hikmet ve inanç ile anlamli hale geldigini kaydetti.

- Cumhurbaskani Erdogan'in mesaji büyük alkis aldi

Kalin, konusmasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamini da kongredeki katilimcilarina iletti.

Binlerce katilimcinin yer aldigi oturumda, Erdogan'in kongreye gönderdigi mesaj salondan büyük alkis aldi.

Oturumda, Kalin'a Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ve Türkiye'nin Chicago Baskonsolosu Engin Türesin de eslik etti.

Her yil dünyanin dört bir yanindan on binlerce Müslümani bir araya getiren ve bu yil 20'ncisi düzenlenen MAS-ICNA Kongresi'nin açilisi, 26 Aralik'ta ABD'nin Chicago kentinde yer alan dünyanin en büyük kongre ve fuar merkezi McCormick Place'de yapilmisti. Kovid-19 salgini nedeniyle geçen yil sanal ortamda düzenlenen MAS-ICNA Kongresi, bu yil yüz yüze yapiliyor.

Amerikali Müslümanlarin önde gelen isimlerinin konusmalarin yani sira birçok etkinlik ve sosyal aktivitenin yer aldigi 3 günlük kongre, 28 Aralik'ta kapanis oturumuyla son bulacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile