Iç Anadolu'nun Denizine Gençlerden Yogun Ilgi

Iç Anadolu'nun Denizine Gençlerden Yogun Ilgi

Iç Anadolu Bölgesinin denizi olarak tabir edilen Hirfanli Baraji bölgesinde Gençlik Spor Bakanligi tarafindan olusturulan Ahi Evran Kampi ile gençler, Ramazan ayinin son haftasina girilirken kamp alani imkanlarindan faydalaniyor.

Kirsehir’de bulunan Hirfanli Baraji bölgesinde bulunan Ahi Evran Kamp Alani, Kirsehir ve Ankara’nin Sereflikoçhisar ilçesi arasinda Kizilirmak üzerinde yer aliyor. 1953 – 1959 yillari arasinda insa edilen ve enerji üretimi ile beraber taskin kontrolünün saglanmasinin hedeflendigi bölgede Gençlik ve Spor Bakanligi katkilariyla kamplar organize edilerek gençlerin izcilik egitimleri almasi saglaniyor. Kamp egitimlerinin Ramazan ayi süresince de devam ettigini aktaran Il Gençlik Spor Müdürü Numan Nafiz Sahin; Ramazan Ayi kamplarinin yogun katilimlarla sürdügünü söyledi.

Sahin, "YKS ve diyanet kampi olmak üzere 4 dönemde kiz ve erkek ögrenciler, Ahi Evran Kampini kullanmaya basladilar. Bu alanda simdiden bin ögrenci misafir olarak agirlaniyor" dedi.

Kapladigi alanin büyüklügü 26 bin 300 bin hektar olarak bilinen alan Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2014 yilinda hizmete açildi. Hirfanli Gençlik Kampi ve Izcilik Egitim Merkezi olarak bilinen bölge egitim merkezi kamp alanlari, bungalov evler ile 2 katli misafirhaneden olusuyor. Kamp alaninda gençler, el sanatlari, tiyatro, müzik, halk oyunlari, yapay tirmanis, oryantiring, paintball, doga yürüyüsü, satranç, kano, badminton, voleybol, futbol, tenis, okçuluk gibi aktivitelere katiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile