TBMM Genel Kurulunda daha önceden yapılan görüşmelerinde 67. maddeye kadar olan bölümü kabul edilen ve kalan 63 maddesi İçişleri Komisyonuna geri çekilen İç Güvenlik Paketinin komisyonda yapılan görüşmelerde kalan 63 maddesi tasarıdan çıkartılmıştı.
İç Güvenlik Paketi adı verilen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 67 maddesine yürürlük maddeleri eklenerek Genel Kurula getirildi.
Polisin yetkileri ve toplumsal olaylara yönelik yeni düzenlemeleri de içeren İç Güvenlik Paketinin Genel Kurul görüşmeleri gergin başladı.
Komisyonda geri çekilen maddelere ilişkin siyasi partilerin önergelerinin metinden çıkartılmasında içtüzüğün ihlal edildiği iddialarını ortaya atan ve önerge sahiplerine söz verilmediğini, komisyon raporu üzerinde ayrı bir görüşme yapılmadığını ifade eden muhalefet partilerinin temsilcileri, paketin görüşmelerinin yapılmaması gerektiğini savundu.
Yapılan usul tartışmalarından sonra maddeler üzerinde yapılan görüşmeler tamamlanarak tasarının oylaması yapıldı. Yapılan oylamada 231 milletvekili oy kullanırken, 199 kabul, 32 ret oyu çıktı. Oylamaya göre İç Güvenlik Paketi kabul edilerek kanunlaştı.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yasayı Anayasa Mahkemesine götüreceklerini belirtirken, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise yasada bulunan uyuşturucu madde ile ilgili maddelere destek verdiklerini, diğer maddelere ise karşı çıktıklarını açıkladı.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, yasayı antidemokratik olarak değerlendirdi.
İç Güvenlik Paketi Meclis'te Kabul Edildi
TBMM Genel Kurulunda kavgalara, tartışmalara ve eylemlere neden olan İç Güvenlik Paketi kabul edildi.