Iç Sularda Yasadisi Av Denetimi

Iç Sularda Yasadisi Av Denetimi

Sinop Il Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri tarafindan Sinop genelindeki iç sularda yasadisi av denetimi yapildi.

1380 sayili Su Ürünleri Kanunu geregi su ürünleri kaynaklarinin korunmasi ve sürdürülebilirligin saglanmasi amaci ile Sinop’un göl, gölet, akarsu, çay, dere gibi tüm iç sularinda denetimler gerçeklestirildi.

Denetimler hakkinda açiklamalarda bulunan Sinop Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Dr. Çigdem Tuncay, “Artan nüfus ve gelisen ihtiyaçlar dogal kaynaklarin daha fazla kullanilmasina, dogal balik stoklarinin olumsuz etkilenmesine neden olmaktadir. Dogal kaynaklarimiz sonsuz degildir. Sürdürebilir avciligin saglanmasi, ekosistemin korumasi, her baliga en az bir kere üreme hakki verilmesi ancak av yasaklarinin getirilmesi ile saglanmaktadir” dedi.

Yapilan denetimler ile sürdürülebilir su ürünleri kaynaklarinin gelecek nesillere aktarilacagini belirten Tuncay, balikçilarin idari cezalara maruz kalmadan belirlenen süre içinde yasaklara uymalarinin önemine dikkat çekti.

Sinop Il Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri ve Yetistiriciligi Sube Müdürü Tülin Erdem ve teknik personel denetimler sirasinda Dr. Çigdem Tuncay’a eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile