Içisleri Bakan Yardimcisi Ince Açiklamasi 'Borçlarini Ödemeyen Bir Belediyecilikten Hizmet Veren Bir Belediyeye'

Içisleri Bakan Yardimcisi Ince Açiklamasi 'Borçlarini Ödemeyen Bir Belediyecilikten Hizmet Veren Bir Belediyeye'

Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, Batman’da incelemelerde bulunarak bir Vali ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin’den brifing aldiktan açiklamalarda bulundu.

Önceki dönem Batman Belediyesi yönetiminin borçlarini ödemedigini, simdi ise hizmet veren bir belediyecilige geçtigini belirten Içisleri Bakan Yardimcisi Ince, Belediye Baskan vekili ile berber 2021 yilinda Belediye hizmetlerinin nasil geçtigini, belediye hizmetlerinde ne duruma geldigi, hangi çalismalarin yapilacagi konusunda ciddi bir çalisma yaptiklarini kaydetti.

Bakan Yardimcisi Ince, “Belediyemiz, gelirlerini artiran, halkimizin ihtiyaç duydugu hizmetleri üreten bir belediye konumuna oldugunu gördük. Burada emegi geçen basta Baskan vekilimiz olmak üzere bütün belediye çalisanlarimiza ve Batman halkina çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“ilk kez Batman’da bir kadin konuk evi yapildigini gördük”

Batman Belediyesinin 2021 yilinda yaptigi çalismalardan söz eden Bakan Yardimcisi Ince “Araç parkinin yenilendigini ve gelistirildigini, 194 kilometre asfaltin son dönemde yapildigini gördük. Kaldirim taslari yenilendi, yesil alan artirildi ve son dönemde 20 adet park insa edildi. Içme suyu hatti yenilendi, depolama sistemi artirildi ve yenilendi, itfaiye binasi, Belediye hizmet binasina baslanarak yüzde 50 bitme seviyesine geldi. Yeni pazar yerleri yapildi ve otogar çalismalari da devam eden çalismalar arasinda. Su ana kadar 20 adet muhtar evi insa edildi. Her seyden önemlisi Batman’a yeni bir imar geçeklestirildi ve önümüzdeki yilarda bunun getirisi çok daha büyük olacaktir. Her seyden önemlisi kadinlara, gençlere önem verildigini kadinlara yönelik aile hizmetlerin aritildigini yine kadin girisimcilere destekler verildigini kadin kooperatiflere büyük destekler verildigini ve ilk kez Batman’da bir kadin konuk evi yapildigini gördük. Sadece insana degil, hayvanlara da yatirim yapan, onlara da bir can gözü ile bakan, modern hayvan barinagi yapildigini gördük. Yine vahsi depolamadan modern bir depolama geçirilerek kati atik tesislerinde modern bir yapi olusturuldugunu buradan çöpten üretilen elektrikle bunu ekonomiye kazandirildigini Batman ekonomisine kazandirildigini gördük ve sahit olduk” seklinde konustu.

Içisleri Bakan Yardimcisi Muhterem Ince, basin açiklamasi ardindan Batman’da biten parklarda incelemelerde bulundu. Ince, parkta bulunan vatandaslarla sohbet ettikten sonra Batman’dan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile