İçişleri Bakanı Osman Güneş Hatay‘da

İçişleri Bakanı Osman Güneş, 7 teröristin öldürüldüğü Hatay‘daki operasyon ile 1 askerin şehit olduğu, 5 askerin yaralandığı Osmaniye‘deki terörist saldırısının birbiriyle bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Hatay‘ın Merkez İlçesi Antakya‘da Hatay Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Osman Güneş, ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Osmaniye‘de üzücü bir olay yaşadıklarını belirten Bakan Güneş "Hasankale‘den il merkezine gelmek üzere yola çıkan iki araçlık Jandarma konvoyuna pusuya düşürmek sureti ile ateş ettiler. Maalesef bu ateş sonucu 1 astsubayımız ve iki erimiz yaralandı. 3 tane erimiz de araçların bir yerlere çarpması sonucu hafif yaralandı" dedi.

Osmaniye‘ye yaptığı ziyarette yaralı askerleri de ziyaret ettiğini belirten Bakan Güneş, "Bir tane evladımızın durumu iyi değildi. Akşam da onun için endişelendik. Maalesef o evladımız daha sonraki saatlerde şehit oldu. Bunlar fevkalade üzücü olaylar. Hep söyledik. Türkiye uzun yıllardır terörle mücadelede bir pranga gibi ayağında böyle bir sorunla uğraşan bir ülke. Bunu hep söylüyoruz. Hiç kimsenin terörle şiddetle eşkiyavari davranışlarla bir yere varamayacağını bütün dünya biliyor" diye konuştu.

Hatay‘ın Hassa ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini de hatırlatan Bakan Güneş "Bu tür olayları biri diğerinin devamı ya da karşılığıymış gibi değerlendirmiyorum. Bunlar terörist faaliyetleri kendilerine göre kullanmaya çalışarak, terörist faaliyet gösteren mihraplar. Ancak bu tür faaliyetler ve bu tür şiddet eylemleriyle can yakmalarla bir yerlere varılamayacağını da bütün dünya biliyor artık. Bizde devlet

ciddiyeti içerisinde, hukuk çerçevesinde kalarak bunlarla yıllardır mücadele ediyoruz. Güvenlik güçlerimiz bu konuda her türlü sabır ve tahammülü göstererek bu mücadelesini sürdürüyor. Bundan sonra da aynı şekilde, aynı şartlarda hiçbir şeyden, hiçbir şekilde ders almadan bu olaylar sürdürülürse hiç şüphesiz ki güvenlik güçlerimizde, devletimizde, hükümetimiz de bu kararlı mücadelesini aynı şekilde karşılık olarak devam ettirecektir. Ben şehit askerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralanan evlatlarımıza da

acil şifalar temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Güneş ayrıca Hassa‘da etkisiz hale getirilen 7 teröristin Adana Adli Tıp‘ta bulunduğunu ve savcılığın teröristlerle ilgili kimlik tespit çalışmalarına devam ettiğini de söyledi.

Bakan Güneş, ülkenin bir seçim sürecine girdiğini 12 Haziran‘da milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını da belirterek, "Biz de bu seçim süreci içerisinde, alacağımız tedbirlerle seçimlerin huzur içerisinde temin etmek üzere ne tür tedbirler almamız lazım, ne tür konularda hazırlıklı olmamız lazım diye gerek İçişleri Bakanlığı olarak gerek valiliklerimiz olarak bunların görüşüldüğü değerlendirildiği bir toplantı yapıyoruz" diye konuştu.

Ülkemizin 9 ayrı yerinde bölgedeki valilerle, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları ile bu konuları değerlendirmek üzere planlama yaptıklarını belirten Güneş, "Bu toplantıların ilkini Adana‘da gerçekleştirdik. Bunun akabinde de önce Mersin‘de sonra Osmaniye‘de ilimizin yöneticileriyle yine aynı konuları değerlendirdiğimiz, ilin genel güvenliğini ve diğer konularını müzakere ettiğimiz toplantılar yaptık" dedi.

Bugüne kadar başarıyla seçim yapmış, vatandaşların bu seçimlerde de aynı sağduyu ile hareket edeceklerine inandığını ifade eden Bakan Güneş, "Bizler de bu konuda üzerimize düşen ne ise o tedbirleri noksansız alalım ve yardımcı olalım gayreti ile bu tür çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Hatay‘ın medeniyetler beşiği olduğunu hep okuduğunu ve dinlediğini belirten Bakan Güneş, "Hatay‘ın hoşgörünün somut bir biçimde tecelli ettiği ve övündüğümüz bir ilimiz olduğunu biliyorum. Bugün de burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bakan Güneş daha sonra Hatay Valiliği brifing salonunda Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ilçe kaymakamları ve güvenlik güçlerinin temsilcileri ile birlikte kısa bir Seçim Güvenliği toplantısı yaptı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Ardından Antakya Belediyesini ziyaret eden Bakan Güneş, daha sonra da basına kapalı olarak gerçekleştireceği İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Hatay Polis Meslek Yüksekokulu‘nu ziyaret ettikten sonra Hatay‘dan Adana‘ya hareket edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile