Içisleri Bakani Soylu, 3. Askeri Radar Ve Sinir Güvenligi Zirvesi'nde Konustu Açiklamasi

'(Savunma sirketleri) Sizi bir ticaret kurulusu olarak görüyor degiliz. Siz bizim milli gücümüzsünüz' 'Türkiye, savunma sanayisinde ortaya koydugu, 21'inci asirdan sonraki üstün gelismeyle, teknolojisini savunma sanayi ile bütünlestiren ve bu konuda 'knowhow' açisindan da ciddi altyapi kapasitesine sahip bir anlayisi sergilemektedir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, savunma sanayi firmalarini ticaret kurulusu olarak görmediklerinin altini çizerek, "Siz bizim milli gücümüzsünüz." dedi.

Bakan Soylu, MÜSIAD Ankara tarafindan Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 3. Askeri Radar ve Sinir Güvenligi Zirvesi'nde yaptigi konusmada, fuarda, birçok firmanin gelistirdikleri ürünleri sunma imkani bulduguna dikkati çekti.

Gelistirilen ürünlerin alternatif olarak degerlendirilebilecegi alanlarin arayisi içinde olduklarini söyleyen Soylu, "Sizi bir ticaret kurulusu olarak görüyor degiliz. Bunun altini çizmek isterim. Siz bizim milli gücümüzsünüz. Milli güç kavramini hafife almamanizi isterim. Ülkelerin milli güçleri, ordularidir, eger var ise büyük yer alti kaynaklari veya zenginlikleridir. Bunun gibi, ülkelerin 3, 4 milli gücü vardir. Siz de bizim milli gücümüzsünüz." diye konustu.

Soylu, Türkiye'nin son yillarda savunma sanayi alanindaki gelisimine isaret ederek, "Türkiye, savunma sanayisinde ortaya koydugu, 21'inci asirdan sonraki üstün gelismeyle, teknolojisini savunma sanayi ile bütünlestiren ve bu konuda 'know-how' açisindan da ciddi altyapi kapasitesine sahip bir anlayisi sergilemektedir. Dis dünyayla da iliskilerini çok iyi sekilde götürmektedir. Dönem dönem uluslararasi alanda karsi karsiya kaldigimiz bazi kisitliliklari da sizlerin sayesinde, yetenekleriniz, kapasite gelisiminiz sayesinde asiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Firmalardan, Içisleri Bakanligi bünyesindeki kuruluslarla entegre sekilde çalismalarini beklediklerini dile getiren Soylu, "Kullanmak istediginiz, denemek istediginiz, tecrübe etmek istediginiz her noktaya açik oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Ayni zamanda yerlilik ve millilik konusunda da sizin açinizdan, üretiminiz açisindan pozitif bir ayrimciliga ihtiyacimiz oldugunu ve buna pozitif ayrimcilik seklinde baktigimizi da ifade ediyorum." seklinde konustu.

Bakan Soylu, firmalarin ilk yatirim ve üretim maliyetlerinin yüksek olabilecegini dile getirerek, ürünler yayginlastikça maliyetlerin düsürülmesinin rekabet gücünü artiracagini ve farkli ülkelere ulasilmasi açisindan faydali olacagini söyledi.

- "Yapmamiz gereken Türkiye içerisindeki bu üretimleri artirmaktir"

Savunma sanayi açisindan her bir sirketin kendileri için kiymetli oldugunun altini çizen Soylu, söyle devam etti:

"Kapimiz 24 saat size açik. Bizim kurumlarimizda da bir haksizlik, eksiklik veya eksik bilgiden kaynaklanan bir degerlendirme veya tercih görürseniz bizatihi onlarla da konusun, bizatihi bizim kapimiz da açiktir. Yapmamiz gereken, Türkiye içerisindeki bu üretimleri artirmaktir. Daha fazla rekabet alani saglayabilmektir. Etrafimizdaki cografyanin da buna açik oldugunu söylemek isterim. Bu da bizim açimizdan bir avantajdir."

Tüm firmalara basarilar dileyen Soylu, sunlari kaydetti:

"Bunu lütfen bir seremoni cümlesi olarak degerlendirmeyin, 'emrinize amadeyiz'. Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimiz o kadar güçlenir. Siz ne kadar iyi yaparsaniz gelecek nesillerimiz ve gençlerimiz sizin mesleginizi kendilerine ait bir cazibe meslegi olarak görürler ve buraya daha fazla ilgi duyarlar. Siz ne kadar iyi yaparsaniz memleketimin disa bagimliligi azalir. Siz ne kadar iyi yaparsaniz bunlarin her birisi ihraç kalemi olarak ülkemizi daha fazla güçlendirme kabiliyetine sahip olur ve en nihayetinde ülkemizin ve milletimizin özgüvenini artirir."

Soylu, stantlari gezerek firma yetkililerinden gelistirdikleri ürünler hakkinda bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile