Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi '(CHP'ye Yönelik) Türkiye'nin Her Yerinde Belediyelere Terörist Yerlestirdiler'

’Afet Iletisim Çalistayi’nda basin mensuplarinin sorularini yanitladigi esnada ana muhalefet partisini hedef alan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “İçel’de belediye terörist, Istanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her yerinde belediyelere terörist yerlestirdiler” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Iletisim Baskanligi ile AFAD tarafindan afet ve acil durumlarda kurumlar arasi koordinasyon ve söylem birliginin saglanmasi, afet durumlarinda artan bilgi kirliligi ve algi operasyonlari mücadelenin güçlendirilmesi, medya mensuplarinin afet sahalarindaki çalismalarinin kolaylastirilmasi ve afet yönetim sürecinde rol alan tüm aktörlerin ortak dil, strateji ve karsilikli tecrübe paylasimini amaciyla düzenlenen “Afet Iletisim Çalistayi”na katildi.

Çalistayin açilis konusmalarinin ardindan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

“(CHP’nin tutuklu gazeteciler raporu) Yayimladigi listenin aslinda bir terörist listesi oldugu apaçik ortadaydi”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu hedef alan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, söyle konustu:

“Simdi bir AFAD Iletisim Çalistayi’ndan çiktik. Ve bu devam edecek. Afet zamanlarinda dogru bilginin vatandaslarimizla bulusmasi afet yönetiminin belki de en önemli parçasidir. Afetteki en önemli afet yanlis bilgidir. Fakat Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel baskani her gün Türkiye’yi yalanlarla, dezenformatik bilgilerle karartmaya çalismaktadir. Mecliste çikti ‘Bu mecliste yüzü askin bylockcu milletvekili vardir’. Çiktik TBMM’de ‘Tek kisi yoktur bu yalandir’ dedik. Çikti Külliyeye giden bir CHP’liden bahsetti. Yalandi, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayimladi. Yayimladigi listenin aslinda bir terörist listesi oldugu apaçik ortadaydi. En son Yargitay’in tutuklu söyledigi iki gazeteci ile ilgili terör bagini çok net bir sekilde ortaya koydugu bir süreç var. Ayni zamanda İçel’de yasanan olay söz konusu bir tek cümle söylemedi.”

“İçel’de belediye terörist, Istanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her yerinde belediyelere terörist yerlestirdiler”

CHP’nin tabanini baska bir noktaya çekme endisesi tasidigini dile getiren Soylu, “Yillardir beri siyaseti yalan üzerine ortaya koymus bir ana muhalefet partisi genel baskani ile karsi karsiyayiz. Bu ülkede 1960 darbesi yasandi, Adnan Menderes idam edildi ailelerinden kaç kisi mahkeme basti. Bu ülkede Recep Tayyip Erdogan’a siyasi yasak kondu. Bu ülkede Demirel’e Ecevit’e siyasi yasak kondu, Özal’a yapilmadik kalmadi. Bunlar Yalova’da mahkeme bastilar hakime hakaret ettiler ve tabloyu hep beraber net bir sekilde bize görebilme firsati sundular. Sadece o mu? İçel’de belediye terörist, Istanbul’da belediye terörist, Adana’da Türkiye’nin her tarafindan pek çok yerde belediyelere terörist yerlestirdiler, çok net bir sekilde bütün bunlari örtmek için maalesef kendi tabanimi baska bir noktaya çekebilir miyim endisesi içerisinde. Bu ayiptir” ifadelerini kullandi.

Yillara göre uyusturucu kullaniminin istatistiki verilerini açiklayan Soylu, “Neymis Türkiye cari açigini uyusturucu ticareti ile kazaniyormus. Bu bir uluslararasi istihbarat oyunudur. Ana muhalefet partisi baskani bu istihbarat oyuna düsmektedir ve bunu bilerek ve isteyerek yapmaktadir. Problemi ney? Türkiye Yüzyili, Türkiye’nin yeni arabasi, Türkiye olumlu ve basarili giden gündemini ben nasil akamete ugratirim. Neymis Türkiye uyusturucu ticareti yapiyormus nasil yapiyormus Türkiye uyusturucu ticaretini bir grami bir lirasini ifade et Allah rizasi için. Türkiye’de 2015 yilinda uyusturucuya bagli ölümlerin sayisi 941’di. Cumhurbaskanimizin özellikle FETÖ’de ilgili birimlerden arindirildiktan sonra toplam bu sayisi 941’ten 270’e düstü. Bu yil yaklasik yüzde 25 daha asagisinda gidiyor. Türkiye’de 970’ten 2006’li yillara dogru geldi nüfus artmasina ragmen” diye konustu.



“Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük operasyonlarini gerçeklestirdik”

Uyusturucu ile mücadelede önemli adimlar atildigini vurgulayan Soylu, “Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük operasyonlarini gerçeklestirdik. Eroinde otuza yakin ülkeyle 60’in üzerinde yabanci operasyon gerçeklestirdik. Sahil güvenligimiz dahil uyusturucu mücadelesi ortaya koymaktadir. Su an da yaklasik 3 yil önce basladigimiz; her ili 42 kriterle risklendiriyoruz ve her 3 ayda bir bunlari derecelendiriyoruz. Bunu tamamen sahadaki ekiplerimiz bu 42 kriterin ortaya koydugu sonuçlarla devam ettirmeye çalisiyoruz. Neymis ben okullarin önünde uyusturucu varsa ayaklarini kirsin demisim benim bu sözümle dalga geçiyor. Bak bakalim okullarin önünde uyusturucu satan var mi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile